• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Έφτασε τα 6 suezmaxes στα ναυπηγεία με τη Navios Maritime Partners

    Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Maritime Partners


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου επέστρεψε στο ναυπηγείο Zhoushan Changhong International Shipyard της Κίνας και έκλεισε συμφωνία για τη ναυπήγηση επιπλέον δύο aframax/LR2.

    Η νέα συμφωνία υπογράφηκε κατά την παραλαβή ενός από τα νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 5.300 teu που έχει η εταιρεία της Αγγελικής Φράγκου στο Zhoushan Changhong, θα αυξήσει τώρα το βιβλίο παραγγελιών LR2 στο ναυπηγείο σε έξι πλοία.

    Η αξία του κάθε πλοίου, εκτιμάται από ναυλομεσίτες στα 72 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκε από το ναυπηγείο και τις εταιρεία το ακριβές ποσό της κατασκευής τους.

    Τα πλοία, εκτός από τα συμβατικά καύσιμα, θα λειτουργούν και με μεθανόλη και LNG.

    Τα δύο δεξαμενόπλοια, έχουν μήκος 249,9 μέτρων, ταξινομούνται από τον Νηογνώμονα ABS και σχεδιάστηκαν από το Zhoushan Changhong σε συνεργασία με το CIMC Shanghai Research Institute προκειμένου να πληρούν τις πιο πρόσφατες κανονιστικές απαιτήσεις, ανέφερε το ναυπηγείο.

    Η Navios έχει κλείσει 16 πλοία για ναυπήγηση στο Zhoushan Changhong τα τελευταία χρόνια και έχει επίσης έξι πλοία 150.000 dwt που θα παραλάβει από το K Shipbuilding στη Νότια Κορέα.

    Διαβάστε επίσης:

    Η μεταρρυθμιστική ατζέντα παραμένει το μόνο όπλο της κυβέρνησης

    Sarantis Group: Yπεραξίες 46,3% έχουν οι αδελφοί Σαράντη από το μπαράζ αγοράς μετοχών αξίας 19,96 εκατ. ευρώ

    Τουρισμός: «Σέρνονται» επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων



    ΣΧΟΛΙΑ