• Ναυτιλία

    Ανδρέας Μαρτίνος: H Minerva Marine συνεχίζει την αναδιάρθρωση του στόλου της

    Ανδρέας Μαρτίνος, εφοπλιστής

    Ανδρέας Μαρτίνος, εφοπλιστής


    Σε συμφωνία με Βιετναμέζους αγοραστές για την πώληση δύο εκ των παλαιότερης κατασκευής τάνκερ της προχώρησε η Minerva Marine, συμφερόντων του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Seasure Shipbroking αναφέρει ότι η ναυτιλιακή πούλησε το VLCC Pantariste χωρητικότητας 309,300 dwt, κατασκευής 2002, στην τιμή των 23,5 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την VesselsValue, η αξία του πλοίου εκτιμάται στα 23,6 εκατ. δολάρια.

    Επίσης, προχώρησε στην πώληση του aframax Minerva Zenia, χωρητικότητας 105,900 dwt και κατασκευής 2002, έναντι 12 εκατ. δολαρίων. Η τιμή αυτή κρίνεται συμφέρουσα δεδομένου ότι σύμφωνα με τη VesselsValue η αξία του τάνκερ εκτιμάται στα 10,3 εκατ. δολάρια.

    Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται, σύμφωνα με τους αναλυτές, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του στόλου της ναυτιλιακής, η οποία από τις αρχές του έτους έχει πραγματοποιήσει και άλλες αντίστοιχες συναλλαγές.

    Τον Ιούνιο πούλησε στην Golden Lotus Gas & Real Estate, το χωρητικότητας 105,900 dwt Minerva Astra, κατασκευής 2001, στην τιμή των 10,5 εκατ. δολαρίων. Το συγκεκριμένο τάνκερ παραδόθηκε στους νέους ιδιοκτήτες και έχει μετονομαστεί σε Explorer.

    Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τις Advanced Shipping & Trading και Seasure Shipbroking η ναυτιλιακή πούλησε το Minerva Alexandra, χωρητικότητας 104,600 dwt, κατασκευής 2000, στην τιμή των 10,3 εκατ. δολαρίων.

    Παράλληλα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Intermodal, η ναυτιλιακή πούλησε στο χωρητικότητας 105,709 dwt aframax Minerva Maya, κατασκευής 2002, στην τιμή των 12,2 εκατ. δολαρίων.

    Από την άλλη πλευρά, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Minerva Marine απέκτησε το aframax Minerva Kallisto, χωρητικότητας 112,802 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2019 στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries Co. Ltd. της Νότιας Κορέας.

    Στο μεταξύ, υπό κατασκευή βρίσκονται δύο ακόμη aframax τάνκερ που έχει παραγγείλει η εταιρεία του κ. Μαρτίνου στο ναυπηγείο Daehan Shipbuilding της Ν. Κορέας. Πρόκειται για δύο πλοία χωρητικότητας 115,000-dwt τα οποία θα παραδοθούν το 2021, ενώ υπάρχει option για δύο ακόμη πλοία.

    Η Minerva Marine Inc. ιδρύθηκε το 1996 από τον Ανδρέα Μαρτίνο και αναδείχθηκε γρήγορα σε κυρίαρχη δύναμη στον κλάδο των aframax. Διαθέτει συνολικά 32 πλοία της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ έχει επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως τα VLCC, MR και suezmax.

    Επιπλέον στο στόλο της περιλαμβάνονται και οκτώ πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ