• Ναυτιλία

    Αναβαθμίζεται η Τουρκική Ναυτιλία με την είσοδο του Türk Loydu στον IACS

    Robert Ashdown, γενικός γραμματέας του IACS (Πηγή: Youtube)


    Τον μήνα Μάρτιο, του περασμένου έτους, αποβλήθηκε ο Ρωσικός Νηογνώμονας, από την ελίτ των οργανισμών που πιστοποιούν την αξιοπλοία των πλοίων, τον IACS, μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Όμως, τώρα ο Türk Loydu με έδρα την Κωνσταντινούπολη προστέθηκε στα μέλη της διεθνούς των Νηογνωμόνων, αν και με ορισμένες επιφυλάξεις.

    Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έδειξε ότι ορισμένοι από τους στόλους κλάσης του Türk Loydu δεν συμμορφώνονται πλήρως με όλες τις αποφάσεις του IACS.

    Σύμφωνα με τα κριτήρια ένταξης του IACS, αυτά τα πλοία είτε θα συμμορφωθούν πλήρως εντός τριών ετών είτε θα πρέπει να αποχαρακτηριστούν από τον Türk Loydu μετά από αυτήν την περίοδο.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Türk Loydu θα είναι μέλος του IACS χωρίς δικαίωμα ψήφου, αλλά πληροί τα ίδια ελάχιστα πρότυπα ποιότητας και με ίσα δικαιώματα συμμετοχής σε όλες τις ομάδες εργασίας.

    Πηγή: turkloydu.org

    Ο Robert Ashdown, γενικός γραμματέας του IACS, δήλωσε:

    «Η επιτυχία του Türk Loydu καταδεικνύει ότι τα απαιτητικά αλλά εφικτά κριτήρια ένταξης του IACS παρέχουν καταλύτη για τη βελτίωση της ποιότητας των πλοίων και τη συνακόλουθη βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα».

    Τέλος, να επισημανθεί ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει κανένα οργανισμό πιστοποίησης στον IACS, κάτι που δεν κατάφερε για δεκαετίες ο Ελληνικός Νηογνώμονας, πριν οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μειωμένες κατά 13% οι νέες παραγγελίες νεότευκτων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ