• Ναυτιλία

    Αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες σε ελληνική ναυτιλιακή

    Λου Κολλάκης

    Λου Κολλάκης, εφοπλιστής Chartworld Shipping Corporation


    Κατηγορίες απαγγέλθηκαν από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο σε βάρος της ελληνικής ναυτιλιακής Chartworld Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Λου Κολλάκη, καθώς και της Nederland Shipping και του επικεφαλής μηχανικού Βασίλη Μαζαράκη, σχετικά με μία υπόθεση παράνομων εκροών ακάθαρτων υδάτων.

    Η υπόθεση αφορά στο πλοίο Nederland Reefer (χωρητικότητας 627.986 cbf, κατασκευής 1991), το οποίο στις 21 Φεβρουαρίου του 2019 εισήλθε στο λιμάνι του Ντέλαγουερ στις ΗΠΑ με «πλαστό και παραπλανητικό αρχείο» για τα απόνερα του πλοίου, το οποίο δεν παρουσίαζε την πραγματική εικόνα για τις εκροές του.

    Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, παραβίασαν τους κανονισμούς κατά της θαλάσσιας ρύπανσης. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι αυτές της πλαστοποίησης εγγράφων, της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης και του επηρεασμού μαρτύρων, καθώς φέρονται να κατέστρεψαν αποδεικτικά στοιχεία για τις παράνομες εκροές και να έδωσαν εντολές σε χαμηλόβαθμα μέλη του πληρώματος του πλοίου να αποκρύψουν στοιχεία από την αμερικανική ακτοφυλακή.

    Επιπλέον, σύμφωνα με το TradeWinds οι δύο εταιρείες κατηγορούνται ότι αμέλησαν να αναφέρουν στην ακτοφυλακή μία «επικίνδυνη κατάσταση», και συγκεκριμένα μία τρύπα στο πλοίο λόγω της οποίας εισήλθε στις δεξαμενές του πλοίου νερό, πριν αυτό εισέλθει στο λιμάνι του Ντέλαγουερ.

    Σημειώνεται ότι η απαγγελία κατηγοριών δε σημαίνει ενοχή, και απεναντίας οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου σε δικαστήριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ν. Μαρτίνος: Η δυνατή κίνηση της Thenamaris στην αγορά των VLCCs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί οι αναλυτές πιστεύουν στη «λάμψη» της Diamond S των Μαρινάκη-Ross

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Χ. Μυλωνάς: Η στρατηγική κίνηση της Transmed Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ