• Ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης: Νέα δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Πολεμικό Ναυτικό

    Ο Πάνος Λασκαρίδης και η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού υπογράφουν τη σύμβαση της νέας δωρεάς του εφοπλιστή

    Ο Πάνος Λασκαρίδης και η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού υπογράφουν τη σύμβαση της νέας δωρεάς του εφοπλιστή


    Ο Πάνος Λασκαρίδης συνεχίζει τις δωρεές προς το Πολεμικό Ναυτικό. Μάλιστα, στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης ήταν παρών και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

    Με την υπογραφή της σύμβασης, το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει τέσσερα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, σε μία ακόμα φρεγάτα τύπου “S”, ενώ η δωρεά υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών που φέρει την επωνυμία «ΚΥΚΝΟΣ ΙΙΙ».

    Η Σύμβαση υπεγράφη από τον κ. Πάνο Λασκαρίδη, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχο ε.τ. ως χορηγό της δωρεάς, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας “BAUDOUIN” κ. Εμμανουέλ Τελλιέ Λερνώ (Emmanuel Tellier–L‘Hernault), ως προμηθευτή, και το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας «Π.Θεοδωρόπουλος Επισκευές Πλοίων Ε.Π.Ε.» κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, ως εγκαταστάτη.

    Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

    Στο πλαίσιο υλοποιήσεως της συμβάσεως, η εταιρεία “BAUDOUIN” αναλαμβάνει να παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) για εγκατάσταση σε μία ακόμη φρεγάτα τύπου “S”, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αριθμού ανταλλακτικών, εργαλείων και υποστήριξης.

    Το σύνολο δαπάνης, προμήθειας και εγκαταστάσεως, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα καλύψει ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.

    Το έργο προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός δεκατεσσάρων (14) μηνών από την υπογραφή της Συμβάσεως (παράδοση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών – εγκατάσταση – εκτέλεση δοκιμών).

    Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί εφαρμογή σε τρίτη Φρεγάτα της μετασκευής που υλοποιήθηκε ήδη με απόλυτη επιτυχία στις Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ και Φ/Γ ΕΛΛΗ.

    Με την επιτυχή αντικατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με νεώτερου τύπου, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα της ηλεκτροπαραγωγού εγκατάστασης για χρονικό διάστημα που θα καλύπτει το προσδόκιμο χρόνο επιχειρησιακής αξιοποίησης των φρεγατών τύπου “S”, εξασφαλίζοντας περιορισμένη και χαμηλού κόστους συντήρηση και επισκευή τους, αξιοποιώντας παράλληλα τα εξαρμοσθέντα ζεύγη ως αμοιβά για την υποστήριξη φρεγατών ομοίου τύπου.

    Διαβάστε επίσης

    Μπάιντεν: «Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας θα έχει κόστος» – Η Ρωσία δεν θα αντλεί χρήματα από τη Δύση – Κυρώσεις σε τράπεζες

    Μιχάλης Σακκέλλης: Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επιβαρύνθηκαν με 130 εκατ. ευρώ από την αύξηση των καυσίμων



    ΣΧΟΛΙΑ