• Ναυτιλία

    Αγόρασε δύο συμβόλαια ναυπήγησης bulk carriers η Alpha Bulkers της Άννας Αγγελικούση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αγόρασε δύο συμβόλαια ναυπήγησης bulk carriers η Alpha Bulkers της Άννας Αγγελικούση

    Άννα Αγγελικούση


    Στα bulk carrier τύπου newcastlemax, που μπορούν να μεταφέρουν 210.000 τόνους χύδην ξηρού φορτίου κάνει άνοιγμα η ναυτιλιακή εταιρεία Alpha Bulkers συμφερόντων Άννας Αγγελικούση.

    Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία αγόρασε δύο συμβόλαια ναυπήγησης δύο πλοίων αυτού του τύπου, τα οποία κατασκευάζονται στα κινεζικά ναυπηγεία  Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS). Πρόκειται για δύο από τα τέσσερα πλοία που είχε με option στα ναυπηγεία η κινέζική εταιρεία ICBC Leasing, και δεν τα εξάσκησε ποτέ.

    Παράλληλα μια άλλη εταιρεία, η Alpha Gas, της κας. Αγγελικούση παρέλαβε πρόσφατα  το νεότευκτο LNG carrier “Energy Intelligence” που μπορεί να μεταφέρει 173.400 κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας  Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Με το πλοίο αυτό ολοκληρώθηκε το ναυπηγικό πρόγραμμα του ομίλου, που αφορά LNG Carriers.

    Το πρόγραμμα περιελάμβανε τη ναυπήγηση τεσσάρων LNG carrier και πλέον ο στολος της εταιρείας έχει φτάσει τα πέντε LNG carriers.

    Ο όμιλος

    Η Άννα Αγγελικούση με τους γιους της Φραγκίσκο και Αντώνη Κανελλάκη έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια έναν πολύ ισχυρό ναυτιλιακό όμιλο που δραστηριοποιείτε στα δεξαμενόπλοια τα bulk carriers και τα LNG carriers μέσω των εταιρειών Pantheon Tankers, Alpha Bulkers, και Alpha Gas. Πιο συγκεκριμένα διαχειρίζεται ένα στόλο από 33 bulk carries, συνολικής χωρητικότητας  4,9 εκατ. τόνων dw και με μέσο όρο ηλικίας τα εννέα έτη, 37 δεξαμενόπλοια με χωρητικότητα 6,3 εκατ. τόνων dw και πέντε LNG carriers εκ των οποίων τα τέσσερα νεότευκτα και το πέμπτο ναυπήγησης 2015.

    Στις μεγάλες προσωπικότητες της ναυτιλίας

    Η κα. Άννα Αγγελικούση, είναι μια από τις μεγάλες κυρίες της ελληνικής ναυτιλίας, γεγονός που αναγνωρίζεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδα, αφού μόλις το 2020 εισήλθε στην λίστα της Loyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία.

    Επίσης έχει τιμηθεί με το βραβείο «Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς-Greek Shipping Personality of the Year από τα Lloyds List Awards.

    Διαβάστε επίσης

    Γιώργος Προκοπίου: Ποιος είναι ο Έλληνας εφοπλιστής που πήρε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέα επένδυση 187 εκατ. δολαρίων από την Capital ­Maritime

    Maran Tankers (Μαρία Αγγελικούση): Πούλησε το παλαιότερο VLCC του στόλου της σε ελκυστική τιμή

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ