ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το λιμάνι του Πειραιά, παρά τις αναταράξεις με τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, κατέγραψε σημαντική αύξηση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων κατά τον μήνα Μάρτιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cosco Shipping Port, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, του λιμένα Πειραιά, τις οποίες διαχειρίζεται η Piraeus Container Terminal διακινήθηκαν συνολικά 357,3 χιλιάδες teus έναντι 343,3 χιλιάδες teus τον ίδιο μήνα του 2024, σημειώνοντας άνοδο κατά 4,1%.
Στο πρώτο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2025 η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ ανήλθε σε 1.019,2 χιλιάδες teus έναντι 931,3 χιλιάδες teus σημειώνοντας άνοδο 9,4%.
Διαβάστε επίσης:
Καθελκύστηκε το Disney Adventure
Το 45% εισαγωγών LNG στην Ευρώπη προέρχεται από τις ΗΠΑ – Τα προβλήματα από τα μέτρα Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέλλυ Δρίτσα (Nereus): Η βράβευση στα Lloyds, το επόμενο βήμα και ο ανταγωνισμός
- Εθνική Τράπεζα: Πώς θα πάρετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με δάνειο από 3.000 έως 30.000 ευρώ
- Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 693 πλοία – Αυξήθηκαν οι παραγγελίες κατά 42 πλοία μέσα σε ένα μήνα
- Προχωρά το project της Μαρίνας Αλίμου – Στις αρχές του 2026 οι οικοδομικές άδειες για το «χρυσό» asset της REDS