• Ναυτιλία

    Αυξήθηκαν τα έσοδα στη Διώρυγα του Σουέζ – Θα περάσουν φέτος 5.303 πλοία!

    Διώρυγα του Σουέζ (Φωτο αρχείου)

    Διώρυγα του Σουέζ (Φωτο αρχείου)


    Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η χωρητικότητα που διέσχισε την Διώρυγα του Σουέζ αυξήθηκε κατά 7,4%.

    Αναλυτικότερα, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) ανακοίνωσε ότι το κανάλι είχε συνολικά έσοδα 1,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε την ίδια περίοδο του 2021.

    Ο Osama Rabie, επικεφαλής της Αρχής, είπε ότι τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την «αισθητή» αύξηση του αριθμού των πλοίων σε διέλευση το πρώτο τρίμηνο του 2022, με αύξηση 15,8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 5.303 πλοία. σε σύγκριση με 4.581 πλοία που παρατηρήθηκε την ίδια περίοδο του 2021.

    Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η χωρητικότητα που διέσχισε τη Διώρυγα του Σουέζ αυξήθηκε κατά 7,4%, με καθαρή χωρητικότητα 313,3 εκατομμυρίων τόνων σε σύγκριση με 291,7 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο του 2021.

    Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων διπλασιάστηκε , ενώ τα πλοία γενικού φορτίου και τα πετρελαιοφόρα αυξήθηκαν κατά 18,1% και 6,5% αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με τον Ο. Rabie, η αύξηση του μέσου αριθμού πλοίων που διέρχονται καθημερινά από το κανάλι την τελευταία περίοδο «ανέδειξε την ανάκαμψη της αγοράς θαλάσσιων μεταφορών και την εκθετική ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου».

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Λασκαρίδης και Γ. Γιουρούκος κοντά στους Ουκρανούς ναυτικούς τους

    Ουκρανία: Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο – Ένας τραυματίας



    ΣΧΟΛΙΑ