• Ναυτιλία

    Αυξάνονται τα υποχρεωτικά φιλοδωρήματα από τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων

    Πάτμος


    Οι αμερικανικές εταιρείες κρουαζιερόπλοιων Carnival Cruise Lines και Norwegian Cruise Line ανακοίνωσαν ταυτόχρονα την απόφασή τους να αυξήσουν τα υποχρεωτικά καθημερινά φιλοδωρήματα που δίνουν οι τουρίστες που επιβαίνουν στα κρουαζιερόπλοια και συγκεντρώνονται για να δοθούν στα πληρώματα των πλοίων.

    Οι αυξήσεις των φιλοδωρημάτων είναι μικρές, ωστόσο, εικάζεται ότι θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά της κρουαζιέρας. Ενδεχομένως, σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές, η επιλογή των αυξήσεων να ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες.

    Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε, από την 1η Μαΐου στα πλοία Carnival, θα καταβάλλεται φιλοδώρημα 14,50 δολάρια ανά άτομο, αντί 13,99 δολαρίων, στην απλή καμπίνα και 16,50 δολάρια στη σουίτα, αντί για 15,99 δολάρια.

    Η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ και κατά 100% φιλοδωρήματα θα συνεχίσουν να μοιράζονται εξίσου στα μέλη του πληρώματος.

    Όσον αφορά τη Norwegian Cruise Line, από την 1η Απριλίου, το υποχρεωτικό φιλοδώρημα ανά άτομο για τις απλές καμπίνες έχει αυξηθεί στα 16 δολάρια, στις σουίτες στα 18 δολάρια και στις σούπερ σουίτες στα 20 δολάρια.

    Επισημαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση από τη Royal Caribbean. Στα πλοία της εταιρείας το φιλοδώρημα στην απλή καμπίνα είναι 14,50 δολάρια και στις σουίτες στα 17,50 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της Αμερικανικής Ακτοφυλακής



    ΣΧΟΛΙΑ