• Ναυτιλία

    Adora Magic City: Αυτό είναι το πρώτο made in China κρουαζιερόπλοιο μήκους 324 μέτρων

    • Bloomberg
    Το Adora Magic City έχει μήκος 323,6 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5.246 επιβάτες σε 2.125 δωμάτια

    Το Adora Magic City έχει μήκος 323,6 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5.246 επιβάτες σε 2.125 δωμάτια


    Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε στην Κίνα πρόκειται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι την 1η Ιανουαρίου 2024.

    Το Adora Magic City θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Σαγκάης τη Δευτέρα για ένα ταξίδι έξι ημερών, που περιλαμβάνει το νησί Jeju της Νότιας Κορέας και τις ιαπωνικές πόλεις Nagasaki και Fukuoka.

    Η διαχειρίστρια εταιρεία, CSSC Carnival Cruise Shipping Ltd., αποτελεί μια κοινοπραξία της μεγαλύτερης ναυπηγικής εταιρείας της Κίνας, China State Shipbuilding Corp. και της Carnival Corp. από τις ΗΠΑ.

    Κατασκευασμένο στο ναυπηγείο CSSC Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding, το Adora Magic City έχει μήκος 323,6 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5.246 επιβάτες σε 2.125 δωμάτια.

    Διαθέτει 22 εστιατόρια και μπαρ – συμπεριλαμβανομένου ενός σαλονιού για mahjong, μίας μπυραρίας, καταστημάτων duty free και θεάτρων που παίζουν μιούζικαλ.

    Τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι το κρουαζιερόπλοιο αποτελεί σημαντικό ορόσημο και αποδεικνύει ότι τα ναυπηγεία της χώρας μπορούν να φέρουν εις πέρας τα πιο δύσκολα projects.

    Αποτελεί παράλληλα ένα μέσο που θα διευκολύνει του Κινέζους να ταξιδέψουν και πάλι.

    Παρά τα βήματα που πραγματοποιούν οι αρχές για να στρέψουν τους ανθρώπους και πάλι στα ταξίδια του εξωτερικού, η διάθεση για διεθνείς εξορμήσεις παραμένει περιορισμένη.

    Η Morgan Stanley εκτιμά ότι τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια της Κίνας δεν θα ανακάμψουν πλήρως μέχρι το 2025.

    Από την άλλη πλευρά, τα εγχώρια ταξίδια ανακάμπτουν θεαματικά, με τους ντόπιους να προγραμματίζουν επισκέψεις σε αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς, όπως το Σινικό Τείχος και τα εκπληκτικά βουνά Karst του Guilin.

    Το κατασκευασμένο και σχεδιασμένο στην Κίνα Adora, το οποίο προς το παρόν θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες γύρω από τη Βορειοανατολική Ασία, θεωρείται ως ένας τρόπος γεφύρωσης του χάσματος.

    «Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας είναι οικογένειες», δήλωσε ο Liu Liu, εκπρόσωπος πωλήσεων στο τοπικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Chang Tu Travel, το οποίο έχει κάνει κρατήσεις για το πρώτο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου.

    «Τα κρουαζιερόπλοια τους προσφέρουν έναν τρόπο να ταξιδεύουν σε διαφορετικά μέρη και να απολαμβάνουν ψυχαγωγικές δραστηριότητες χωρίς να ανησυχούν για την μεταφορά και τη διαμονή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πολλοί άνθρωποι ήθελαν να κάνουν κράτηση για να δείξουν την υποστήριξή τους σε μια επένδυση της Κίνας.

    Οι κρατήσεις για το πρώτο ταξίδι του Adora ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο.

    Σύμφωνα με το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα του πλοίου, μια καμπίνα premium για δύο άτομα κοστίζει περίπου 8.500 γιουάν (1.200 δολάρια) για ένα ταξίδι στις αρχές Φεβρουαρίου. Περίοδο κατά την οποία πολλοί Κινέζοι θα ξεκινήσουν τις σημαντικές διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

    Τα εισιτήρια για τον Ιανουάριο και το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου έχουν εξαντληθεί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αύξηση 23,6% στην κρουαζιέρα στη Ρόδο

    Celestyal: Τιμήθηκε ως καλύτερη επιβατηγός εταιρεία της χρονιάς

    MSC Cruises: Δύο νέα κρουαζιερόπλοια προηγμένης τεχνολογίας



    ΣΧΟΛΙΑ