ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η κρουαζιέρα στο νησί της Ρόδου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλης Παπαοικονόμου.
Μέχρι και τον Νοέμβριο του 2023 εμφάνισε μία αύξηση της τάξεως του 23,6% σε σχέση με το 2022.
Αναλυτικότερα, στο λιμάνι της Ρόδου αποβιβάστηκαν 448.252 επιβάτες ενώ το 2022 ήταν 362.739.
Η κίνηση θα ήταν μεγαλύτερη, ωστόσο τα γεγονότα στη Γάζα επηρέασαν τις κρουαζιέρες με αποτέλεσμα οι εταιρείες που είχαν προγραμματίσει κρουαζιέρες στο Ισραήλ ακύρωσαν τα δρομολόγια τους που περιελάμβαναν και την Ρόδο.
Επίσης, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για το 2024 δεδομένου ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί 390 προσεγγίσεις στη Ρόδο. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει στο νησί στις 14 Ιανουαρίου και θα είναι το κρουαζιερόπλοιο “Poesia”.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι φέτος έγιναν δύο προσεγγίσεις κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκε το λιμάνι μας ως home port.
Διαβάστε επίσης:
Οργανισμός Λιμένος Βόλου: Ζητά πρόσθετη χρηματοδότηση για αποκατάσταση των ζημιών
Τσαντάνης: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της Seanergy
Drewry: Αύξηση των ναύλων στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άνοδος του χαλκού και θετικά σημάδια για τα βιομηχανικά μέταλλα παρά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή
- Ιωάννα Τούνη: Σήμερα θα προβληθεί στην δίκη το revenge porn – «Με πληγώνει πάρα πολύ» (video)
- ΚΕΑΟ: Στα 51,31 δισ. ευρώ το χρέος – Εκρηκτική διόγκωση και «παγίδα» για μικρούς οφειλέτες
- Μetlen: Στο -9% άνοιξε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.