• Ναυτιλία

    Α. Πίττας: Βλέπει κερδοφορία στο δ’ τρίμηνο η EuroDry

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Επιστροφή στα κέρδη αναμένει κατά το τρέχον δ’ τρίμηνο του έτους η EuroDry, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, μετά από ένα γ’ τρίμηνο κατά το οποίο παρουσίασε ζημίες, τις οποίες η εταιρεία αποδίδει εν μέρει στους δεξαμενισμούς πλοίων της.

    Η EuroDry ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο 2019 ζημίες ύψους 0,79 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών 1,42 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2018, ήτοι ζημίες 0,26 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 0,62 δολαρίων ανά μετοχή. Η μείωση αυτή αποδίδεται στην αύξηση των λειτουργικών δαπανών, που από τα 4,39 εκατ. δολάρια κατά το γ’ τρίμηνο 2018, αυξήθηκαν στα 6,69 εκατ. δολάρια.

    Εξάλλου, ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 12,8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 7,7 εκατ. δολάρια, λόγω του μεγαλύτερου μέσου αριθμού πλοίων στον στόλο της EuroDry, ο οποίος αποτελείται από συνολικά επτά πλοία ξηρού φορτίου.

    «Δεδομένου του μικρού μεγέθους του στόλου μας, τα καθαρά μας κέρδη επηρεάζονται από τυχόν δεξαμενισμούς πλοίων που συμβαίνουν στη διάρκεια του τριμήνου», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας, προσθέτοντας: «Στο τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους δεν έχουμε προγραμματισμένους δεξαμενισμούς και αυτό σημαίνει ότι, εκτός κι αν υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις, θα πρέπει να είναι ένα κερδοφόρο τρίμηνο».



    ΣΧΟΛΙΑ