• Ναυτιλία

    Α. Πίττας: Reverse split και αύξηση συμμετοχής στη Euroseas από τους βασικούς μετόχους

    Αριστείδης Πίττας Euroseas ναυτιλία

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Σε reverse split των μετοχών της θα προχωρήσει η ναυτιλιακή Euroseas, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, προκειμένου να ενισχύσει την τιμή της μετοχής της, η οποία παραμένει εδώ και αρκετούς μήνες χαμηλότερα από το κατώτατο επιτρεπτό όριο του ενός δολαρίου, που προβλέπουν οι κανονισμοί του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

    Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αγοράς Nasdaq η μετοχή της Euroseas έκλεισε στα 0,50 δολάρια καταγράφοντας απώλειες 5,66%.

    Σε ανακοίνωση της η ναυτιλιακή επισημαίνει ότι το reverse split σε αναλογία 1 προς 8 μετοχές, θα ισχύσει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 18ης Δεκεμβρίου 2019 και ο τίτλος θα διαπραγματεύεται με τη νέα προσαρμοσμένη τιμή από τις 19 Δεκεμβρίου.

    Αύξηση συμμετοχής για την οικογένεια Πίττα

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεφαλαιαγοράς, τα μέλη της οικογένειας Πίττα αύξησαν το ποσοστό συμμετοχής τους στην εισηγμένη ναυτιλιακή, μέσω επενδυτικών οχημάτων που έχουν στην κατοχή τους.

    Ειδικότερα, η Eurobulk Marine Holdings, εταιρεία συμφερόντων του Ιωάννη Πίττα, απέκτησε ποσοστό 9,4% στην Euroseas αγοράζοντας 4,23 εκατομμύρια μετοχές στις 8 Νοεμβρίου 2019.

    Η Containers Shareholders Trust, εταιρεία συμμετοχών με επικεφαλής τον Αριστείδη Π. Πίττα, στις 2 Αυγούστου αύξησε το ποσοστό της στη Euroseas στο 59% από 39%, με την απόκτηση 3,19 εκατομμυρίων μετοχών της.

    H Diamantis Shareholders, η οποία επίσης ανήκει στον Αριστείδη Π. Πίττα, στις 26 Νοεμβρίου εξαγόρασε 24,225 μετοχές της Euroseas, αυξάνοντας το ποσοστό της σε αυτήν στο 5,6% από 4,4%.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Euroseas έκλεισε συμφωνία με την Synergy Holdings Limited για την εξαγορά τεσσάρων containerships χωρητικότητας 4,253 TEU, εκ των οποίων τα τρία κατασκευάστηκαν το 2009 και το τέταρτο το 2008, σε ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 40 εκατ. δολάρια, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και μετοχική συμμετοχή της Synergy Holdings Limited στην Euroseas.

     



    ΣΧΟΛΙΑ