• Ναυτιλία

    A. Φράγκου: Τρία νέα πλοία στο στόλο της Navios Containers

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Tην απόκτηση τριών ακόμη πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής αξίας 117,25 εκατ. δολ., γνωστοποίησε η εταιρία Navios Maritime Containers, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου 2018.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή θα εξαγοράσει δύο containerships χωρητικότητας 8,204 TEU, τα YM Utmost και YM Unity, από τη άλλη εταιρία του ομίλου Navios, τη Navios Maritime Partners, έναντι 67 εκατ. δολ. Τα δύο πλοία είναι ναυλωμένα με καθαρά ημερήσια ναύλα 34.266 δολ., μέχρι τον Αύγουστο 2018 και τον Οκτώβριο 2018, αντίστοιχα.

    Παράλληλα  η Navios Maritime Containers, θα εξαγοράσει έναντι 50,25 εκατ. δολ. ένα ακόμη πλοίο, χωρητικότητας 10,000 TEU, από εταιρία την οποία δεν κατονομάζει. Το συγκεκριμένο containership, είναι ναυλωμένο με καθαρά ημερήσια ναύλα 26.663 εκατ. δολ. μέχρι το Μάρτιο 2019.

    Με τις παραπάνω κινήσεις, ο στόλος της Navios Containers κατά το δεύτερο τρίμηνο 2018 αυξάνεται στα 25 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 119,538 TEU, με μέση ηλικία τα 10,1 έτη.

    Με βάση τα υφιστάμενα ναυλοσύμφωνα, οι νέες προσθήκες αναμένεται να αποφέρουν στη ναυτιλιακή περίπου 18,7 εκατομμύρια δολάρια EBITDA κατά τους επόμενους 12 μήνες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η χρηματοδότηση των νέων εξαγορών θα γίνει με μετρητά και περίπου 61 εκατ. δολ. νέο τραπεζικό δανεισμό.

    Σημειώνεται, ότι κατά το πρώτο τρίμηνο 2018, τα EBITDA της Navios Maritime Containers ανήλθαν στα 15,7 εκατ. δολ. και δεν είναι συγκρίσιμα καθώς η λειτουργία της εταιρίας ξεκίνησε τον Απρίλιο 2017. Ωστόσο, κατά το τελευταίο τρίμηνο 2017, τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 9,9 εκατ. δολ.

    Επιπλέον, η ναυτιλιακή έκανε γνωστό ότι το Μάρτιο του 2018 προχώρησε σε κατ’ αρχήν συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης ύψους 119 εκατομμυρίων δολαρίων με κινεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τις πιστωτικές της διευκολύνσεις που λήγουν το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

    Ωστόσο, η διοίκηση της διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο 2018.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βόμβα» Grimaldi: Προειδοποιεί πως θα αποσύρει τα πλοία της από το λιμάνι της Πάτρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φ. Εμπειρίκος: Business με ελληνική ναυτιλιακή για την Aeolos και αγορά τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χατζηπατέρας: Η Dorian LPG επενδύει στο μέλλον των ναυτιλιακών καυσίμων

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ