• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Μεγαλώνει ο στόλος της Navios Containers εν όψει της δημόσιας προσφοράς

    Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


    Στην απόκτηση ενός μεταχειρισμένου containership προχώρησε η ναυτιλιακή Navios Maritime Containers της Αγγελικής Φράγκου, την ώρα που προετοιμάζεται για την ένταξή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχοντας ήδη υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα για τη δημόσια προσφορά της.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά ενός πλοίου χωρητικότητας 4.560 teu, κατασκευής 2009, έναντι 13,9 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο θα το παραλάβει πριν το τέλος του έτους, ενώ για τη συναλλαγή η Navios Containers έχει εξασφαλίσει νέο τραπεζικό δανεισμό ύψους 9 εκατ. δολαρίων. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τα αποθέματα ρευστού της εταιρείας.

    Με την προσθήκη αυτή, ο στόλος της Navios Containers αποτελείται πλέον από 26 πλοία, χωρητικότητας από 3.450 teu έως και 10.000 teu, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων πρώην πλοίων της Hanjin που σχεδιάζει να αγοράσει από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με τα έσοδα από τη δημόσια προσφορά της.

    Ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς είναι οι Clarksons Platou Securities,JP Morgan, BofA Merrill Lynch, Citigroup και S Goldman Advisors. Στο προσπέκτους της προσφοράς αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το 2018 και το 2019 αναμένεται να είναι το τρίτο και το τέταρτο διαδοχικό έτος στο οποίο η αύξηση της ζήτησης για containerships ξεπερνά την αύξηση της προσφοράς στον τομέα.

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Π. Χατζηιωάννου: Σύσταση buy για τη μετοχή της Safe Bulkers από την Seaport Global

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Οικονόμου: Δεύτερο σερί κερδοφόρο τρίμηνο για την DryShips

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ