• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Ικανοποίησαν τους αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Navios Partners

    Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


    Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με τη ναυτιλιακή να επωφελείται από την ανάκαμψη στις αγορές του ξηρού φορτίου και των containerships.

    Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της Navios για το β’ τρίμηνο 2018 ανήλθαν στα 5 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή, οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, που τα περίμεναν στα 4 σεντς. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 9,2 εκατ. δολάρια, διπλάσια από τα 4,6 εκατ. δολάρια που είχε καταγράψει στο β’ τρίμηνο 2017.

    Η Navios ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών και ως προς το EBITDA της, που διαμορφώθηκε στα 37,4 εκατ. δολάρια, έναντι προβλέψεων για 33 εκατ. δολάρια. Αντίθετα, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών κινήθηκε ο τζίρος της εταιρείας (58,2 εκατ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 60,5 εκατ. δολάρια), αν και τα έσοδα της Navios από ναυλώσεις πλοίων της αυξήθηκαν κατά 8,2 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση, στα 58,2 εκατ. δολάρια.

    Τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιήσαμε τις πλεονάζουσες ταμειακές ροές από τις λειτουργίες μας και από χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες για να ανανεώσουμε και να επεκτείνουμε τον στόλο μας στα 35 πλοία ξηρού φορτίου”, δήλωσε η Αγγελική Φράγκου, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, και πρόσθεσε: “Επίσης μοχλεύσαμε την ιστορική αδυναμία στον τομέα των containers ιδρύοντας τη Navios Maritime Containers, ένα όχημα ανάπτυξης με 26 containerships”.

    Έχοντας εκμεταλλευθεί αυτές τις ευκαιρίες, επαναφέραμε τις διανομές προς τους κατόχους χρεογράφων στο πρώτο τρίμηνο του έτους και αναζητούμε την απομόχλευση με τις πλεονάζουσες ταμειακές ροές και τα σχέδιά μας για πώληση των εναπομεινάντων containerships. Αν και όταν αυτές οι πωλήσεις ολοκληρωθούν, η Navios Partners θα είναι η έδρα των επιχειρήσεών μας στο ξηρό φορτίο και η Navios Containers θα λειτουργεί τις επιχειρήσεις μας στα containers, απλοποιώντας έτσι την επιχειρησιακή μας δομή”, ανέφερε ακόμα.

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Α. Φράγκου: Μεγαλώνει ο στόλος της Navios Containers εν όψει της δημόσιας προσφοράς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σ. Παληός: Νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο της Diana Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ