• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Navios Holdings

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Στην πώληση ενός εκ των παλαιότερης κατασκευής πλοίων της προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες η Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

    Αν  επιβεβαιωθεί η συναλλαγή θα πρόκειται για την τελευταία κίνηση που πραγματοποίησε η εταιρεία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του στόλου της, καθώς έχει προχωρήσει και σε άλλες ανάλογες κινήσεις με παλαιότερα πλοία της.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, η Navios προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 53,500-dwt Navios Mercator (κατασκευής 2002) σε άγνωστο πωλητή, ενώ το τίμημα κυμάνθηκε στα 7 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο 2019 η ναυτιλιακή είχε πουλήσει το χωρητικότητας 50,300-dwt πλοίο Navios Meridian (κατασκευής 2002), έναντι 6,8 εκατ. δολαρίων.

    Τον περασμένο Νοέμβριο η Navios Holdings παρέλαβε το πλοίο Navios Primavera, κατασκευής 2007 και χωρητικότητας 53,464 dwt από την Shoei Kisen Kaisha, το οποίο εξαγόρασε έναντι 10,5 εκατ. δολαρίων.

    Παράλληλα, τον ίδιο μήνα προχώρησε στην πώληση του πλοίου τύπου panamax  Navios Magellan, κατασκευής 2000 και χωρητικότητας 74,333 dwt, στην τιμή των 7 εκατ. δολαρίων μετρητά.

    Σημειώνεται ότι από τις 15 Φεβρουαρίου, η Navios Holdings είχει ήδη ναυλώσει το 70,9% των διαθέσιμων ημερών του 2019. Το μέσο ημερήσιο ναύλο για τις μακροπρόθεσμες ναυλώσεις της ανέρχεται στα 13.628 δολάρια. Τα παραπάνω νούμερα δεν περιλαμβάνουν τους στόλους των εταιρειών Navios Logistics και Navios Containers, καθώς και τα πλοία με συμβόλαια εργολαβικής μεταφοράς φορτίων.

    Η Navios Holdings ελέγχει στόλο με 65 πλοία συνολικής χωρητικότητας 6.6 million dwt, που περιλαμβάνεται από 19 Capesize, 30 Panamax, 14 Ultra-Handymax και δύο Handysize vessels, μέσης ηλικίας 7,9 ετών.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι Έλληνες εφοπλιστές που στρέφονται για τάνκερ στα ναυπηγεία της Κίνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «γόρδιος δεσμός» των αδερφών Γουρδομιχάλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: Νέα παραγγελία στην αγορά LNG από την Capital Gas

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ