• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Οριστικά στη Navios τα 9 τελευταία πλοία της Rickmers Maritime

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Την πώληση των τελευταίων εννέα containerships της χρεοκοπημένης Rickmers Maritime στον όμιλο Navios της Ελληνίδας εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου ενέκριναν οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας, HSH Nordbank και DBS Bank.

    Η τιμή πώλησης για τα εννέα αυτά containerships ανέρχεται αθροιστικά στα 54 εκατομμύρια δολάρια, ενώ νωρίτερα φέτος τα άλλα πέντε πλοία της Rickmers Maritime είχαν πωληθεί έναντι 59 εκατομμυρίων δολαρίων, επίσης στη Navios.

    Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, το ποσό που θα μοιραστούν οι μη εξασφαλισμένοι πιστωτές της Rickmers Maritime, μετά την κάλυψη των απαραίτητων δαπανών για τη διάλυση της εταιρείας, είναι μόλις 27 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό ανάκτησης 11,4%. Από αυτά τα 27 εκατομμύρια δολάρια, τα 16,7 εκατ. θα πάνε στην HSH Nordbank, ενώ οι ομολογιούχοι θα λάβουν αθροιστικά 9,1 εκατομμύρια δολάρια. Τα υπόλοιπα 1,2 εκατ. δολάρια προορίζονται για την Commerzbank.

    Σημειώνεται πως τα πλοία της Rickmers Maritime θα ενταχθούν στον στόλο της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Navios, Navios Partners Containers.

    Η λειτουργική μας πλατφόρμα ήταν ελκυστική για το trust και τις πιστώτριες τράπεζες, χάρη στην πειθαρχημένη τεχνική και εμπορική διαχείριση και στα ευνοϊκά λειτουργικά κόστη. Αυτή η εξαγορά επιδεικνύει την ικανότητά μας να αναζητούμε προνομιακές συμφωνίες, και συνεχίζουμε να αναζητούμε έκθεση στον τομέα των containers”, είχε δηλώσει η Αγγελική Φράγκου τον περασμένο Απρίλιο σχετικά με το deal των 113 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρευνα ΕΥ: Πώς η Ελλάδα θα γίνει διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και θα σταματήσει τη φυγή ναυτιλιακών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Ποιος μέτοχος μείωσε το ποσοστό συμμετοχής του στην Dynagas LNG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι λένε οι Έλληνες εφοπλιστές για την ελληνική σημαία – Τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα



    ΣΧΟΛΙΑ