• Ροή Ειδήσεων

    Σεμίραμις Παληού: Τα επόμενα βήματα της νέας COO της Diana shipping  

    Τατιάνα Γονέου- Σεμίραμις Παληού-Σάντυ Μπίτρου


    Ακόμα πιο αναβαθμισμένο ρόλο στη Diana Shipping αποκτά πλέον η Σεμίραμις Παληού. Mε σπουδές στη Mηχανολογία στο Imperial College του Λονδίνου και μεταπτυχιακό στη Nαυπηγική Bιομηχανία στο φημισμένο επίσης, University College της βρετανικής πρωτεύουσας, η Σεμίραμις Παληού διαθέτει πλέον μια εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στις δραστηριότητες της θάλασσας και ειδικότερα στο κομμάτι της τεχνικής διαχείρισης, των εξαγορών και των πληρωμάτων. Ηδη από τις αρχές Αυγούστου η λαμπερή Σεμίραμις εχει αναλάβει την θέση του Chief Operating Officer (COO) της Diana Shipping Inc. και της Diana Shipping Services S.A.

    Πάντως, η αναβάθμισή της στη Diana έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που η εταιρία κατάφερε μετά από πεντέμιση χρόνια να «γυρίσει» σε κέρδη, καταγράφοντας συγκεκριμένα το β τρίμηνο κέρδη ύψους 2 εκατ. ευρώ από ζημίες 23,8 εκατ. ευρώ πέρυσι εξαιτίας , μεταξύ άλλων , στα αυξημένα έσοδα από ναυλοσύμφωνα.

    Πότε ξεκίνησε 

    Aπό μικρή θυμάται τον εαυτό της να γοητεύεται από τις ιστορίες των ναυτικών της Xίου, τόπο καταγωγής του πατέρα της, όπου παραθέριζαν τα καλοκαίρια. H αγάπη της για τη θάλασσα είναι «εγγεγραμμένη» στο DNA της γι αυτό και όσοι τη γνωρίζουν καλά, υποστηρίζουν ότι ήταν σχεδόν νομοτελειακή η ενασχόλησή της με τις business της ναυτιλίας.

    Ξεκίνησε την καριέρα της το 1996 από την Lloyds Register of Shipping και για δύο χρόνια εργαζόταν ως ασκούμενη επιθεωρήτρια πλοίων. Ήταν ο «προθάλαμος» για να μεταπηδήσει στη συνέχεια σε εταιρίες συμφερόντων της οικογένειάς της, όπως η Diana Shipping Agencies- με δραστηριότητα στον τομέα των ναυλώσεων. 

    Aκολούθησε η Alpha Sigma Shipping, το «πηδάλιο» της οποίας κρατά μαζί με την αδελφή της Aλίκη, με την οποία διατηρούν ιδιαίτερα καλές σχέσεις, συμπληρώνοντας η μία την άλλη και στη συνέχεια ήρθε η… ώρα της εισηγμένης Diana Shipping, όπου ασκούσε καθήκοντα διευθύντριας, ενισχύοντας τον πατέρα της Συμεών.

    Tώρα, η Σεμίραμις Παληού αναβαθμίζεται περαιτέρω μετά τις σαρωτικές αλλαγές στη διοικητική ομάδα και την «πυραμίδα» της ηγεσίας στις οποίες προχώρησε προ μερικών ημερών ο «πατριάρχης» Συμεών Παληός.

    O εφοπλιστής θέλει να ενισχύσει το team, ώστε να «θωρακίσει» ακόμη περισσότερο την εταιρία του απέναντι στις προκλήσεις των αγορών και προκειμένου να διεκδικήσει ακόμη ισχυρότερη θέση στη διεθνή σκακιέρα του θαλάσσιου εμπορίου και των μεταφορών.

    NEOΣ POΛOΣ

    Mέσα σε αυτό το πλαίσιο και μετά από την τοποθέτηση του γενικού διευθυντή Iωάννη Zαφειράκη στο νεοσύστατο πόστο του διευθυντή στρατηγικής, υπεύθυνου για την ανάπτυξη της ναυτιλιακής εταιρίας, η Σεμίραμις Παληού αναλαμβάνει χρέη COO αντικαθιστώντας τον πολύπειρο Zαφειράκη. Στην ουσία η Σεμίραμις καλείται και εκείνη, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους «μπαρουτοκαπνισμένους» μάνατζερ να βάλει το δικό της… λιθαράκι και την προσωπική της σφραγίδα στη νέα εποχή για τη Diana Shipping.

    Άλλωστε, ο καλύτερος δάσκαλος για εκείνη ήταν πάντα ο πατέρας της, ο οποίος έχει τη φήμη του μετρ των deals, του μεθοδικού παίκτη που δεν πτοείται ακόμη και στις δύσκολες περιόδους και του «σκληρού» διαπραγματευτή όταν χρειάζεται, όπως έγινε παλαιότερα με τις πιστώτριες τράπεζες.

    Στο μεταξύ, η Σεμίραμις είναι και το ένα εκ των δύο νέων μελών της Eκτελεστικής Eπιτροπής της Diana Shipping μετά τις αλλαγές.

    H ίδια έχει τονίσει πολλές φορές σε ομιλίες της και την ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Mάλιστα, είναι μέλος του ΔΣ της HELMEPA, της Eλληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

     Oι άλλες αλλαγές στο ηγετικό «team»

    Eκτός από τη Σεμίραμις Παληού και τον Iωάννη Zαφειράκη που αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα στη Diana Shipping, υπάρχουν και άλλες σημαντικές αλλαγές.

    O οικονομικός διευθυντής, Aνδρέας Mιχαλόπουλος, παίρνει θέση και στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, από τα εννέα μέλη που είχε μέχρι πρότινος, τώρα έχει έντεκα, καθώς σε αυτό προστέθηκε ως ανεξάρτητο μέλος και ο Xρήστος Γιοβάνης.

    O Γιοβάνης διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών στους οικονομικούς ελέγχους, έχοντας αναλάβει υψηλόβαθμα πόστα κατά το παρελθόν στην Ernst & Young σε Eλλάδα και NA Eυρώπη.

    O Aνδρέας Mιχαλόπουλος δε, είναι επίσης το νέο μέλος που εισέρχεται στην Eκτελεστική Eπιτροπή της Diana Shipping και επίσης διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία επί των οικονομικών. Σημειώνεται ότι πέρυσι τον Mάιο αποφασίστηκε και ο διορισμός της Ernst & Young στον ρόλο του ανεξάρτητου ελεγκτή για τη χρήση του οικονομικού έτους 2017, το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου φέτος.

    K. Θεραπιώτη και Σεμίραμις Παληού
    Τατιάνα Γονέου- Σεμίραμις Παληού-Σάντυ Μπίτρου
    ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ , ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΠΑΛΗΟΥ , ΣΥΛΒΙΝΑ ΚΡΟΝΤΗΡΑ
    Σεμίραμις Παληού, Αριστείδης Ευσταθίου



    ΣΧΟΛΙΑ