• Business

    ΣΕΚΑΠ: Στην αντεπίθεση η πλευρά Σαββίδη – Οι επόμενες κινήσεις

    • NewsRoom
    Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής να επικυρώσει το πρόστιμο – πονοκέφαλο για τον ομογενή επιχειρηματία των 38 εκατομμυρίων στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

    Όπως δήλωσε ο νομικός παραστάτης της εταιρείας Αλ. Λυκουρέζος, μόλις επιδοθεί η «ατομική ειδοποίηση πληρωμής» του προστίμου, τότε θα υποβληθεί ανακοπή κατά της απόφασης, αίτηση αναστολής και αίτημα προσωρινής διαταγής στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Στόχος θα είναι να μην απαιτηθεί ή να «παγώσει»  η άμεση καταβολή του προστίμου, το οποίο είχε επιβληθεί για τελωνειακές παραβάσεις για εξαγωγές του 2008.

    Πρόθεση, όπως λέγεται, της πλευράς Σαββίδη είναι να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- απαλλαχθεί από το πρόστιμο, χάρη σε τροπολογία που πέρασε τον Απρίλιο η κυβέρνηση και αφορούσε ρύθμιση για τα πρόστιμα λαθρεμπορίας.

    Ειδικότερα η τροπολογία που περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, προέβλεπε ότι «οι εταιρείες που αποκρατικοποιούνται και περνούν σε χέρια ιδιωτών απαλλάσσονται από πρόστιμα λαθρεμπορίας αρκεί αυτά να είχαν καταλογιστεί σε περίοδο που οι μετοχές ανήκαν στο κράτος».

    Βάσει αυτής της τροπολογίας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, η οποία υποστήριξε ότι πρόκειται για «φωτογραφική» ρύθμιση με αποδέκτη τον Ιβάν Σαββίδη και την ΣΕΚΑΠ, ο τελευταίος απαλλάχθηκε από το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ, που είχε πρωτόδικα επιβάλλει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

    Ωστόσο, το θέμα άνοιξε και πάλι με τη νέα απόφαση, βάσει της οποίας ο όμιλος Σαββίδη, δηλαδή η νέα ιδιοκτησία του ΣΕΚΑΠ, πρέπει να πληρώσει άμεσα στο πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η νέα προσφυγή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Χτύπημα» 38 εκατ. ευρώ στον Ιβάν Σαββίδη – Στον αέρα η ΣΕΚΑΠ



    ΣΧΟΛΙΑ