• Business

    Σε τζίρο 120 εκατομμυρίων προσβλέπει η Hotel Brain

    Πάνος Παλαιολόγος, Επικεφαλής ομίλου Hotel Brain

    Πάνος Παλαιολόγος, Επικεφαλής ομίλου Hotel Brain


    Σε ιστορικά υψηλά έφτασε το 2023 ο τζίρος της Hotel Brain, καθώς ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται φέτος να καταγράψει διψήφια αύξηση εσόδων.

    Πρόκειται για μία εκτύπωση που διατυπώνει στο πλαίσιο μελέτης για τις ξενοδοχειακές επενδύσεις του 2024 – 2027 η Travelworks Public Relations, με στόχο την απεικόνιση του τοπίου της ελληνικής φιλοξενίας μέσα από την καταγραφή των σημαντικότερων επερχόμενων ξενοδοχειακών projects. Το 2024 ξεκίνησε με τη σύναψη συμφωνιών για 7 νέα ξενοδοχεία, ενώ οι προβλέψεις της διοίκησης δείχνουν αύξηση του τζίρου κατά 20% φέτος, καθώς τουλάχιστον 10 ακόμη ξενοδοχεία θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Ειδικότερα, έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες για πέντε ξενοδοχεία των οποίων τα ακίνητα θα παραδοθούν στη Hotel Brain τους επόμενους δύο μήνες, ενώ στο pipeline περιλαμβάνονται 15 ακόμη μονάδες. Όπως αναφέρει ο Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου, η Hotel Brain ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό ρεκόρ των 100 μισθωμένων ξενοδοχείων. Επιπλέον, το 2024 το HotelBrain θα έχει στόχο να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες.

    Οι κινήσεις αυτές φέρεται να φέρνουν την εταιρεία ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο για τη διαχείριση 20.000 δωματίων και τη φιλοξενία 1,5 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως, που έχει θέσει η Hotel Brain για την επόμενη πενταετία.

    Η εταιρεία αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο ξενοδόχο της χώρας, με περισσότερα από 100 ιδιόκτητα(μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων) ξενοδοχεία και δυναμικότητα περίπου 7.300 δωματίων σε περισσότερους από 39 προορισμούς. Θυμίζουμε πως μειοψηφικό ποσοστό (περίπου 20%) διακρατά η IOGR συμφερόντων του Κρητικού επιχειρηματία, Γιάννη Γρύλου.

    Αυξάνονται σε 3.300 οι εργαζόμενοι

    Το 2023 ο όμιλος απασχολούσε περίπου 3.000 άτομα στα κεντρικά γραφεία και στα ξενοδοχεία του, με περισσότερους από 200 υπαλλήλους να εργάζονται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το 2024 η εταιρεία αναμένει να ενισχύσει το δυναμικό της με περισσότερους από 3.300 νέους υπαλλήλους.

    Όπως υπενθυμίζει η διοίκηση, η Hotel Brain έχει προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία του HotelBrain Academy, στόχος του οποίου είναι να συμβάλει στην απαιτούμενη εκπαίδευση, γνώση και εξειδίκευση που απαιτούν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο «και να ανοίξει το δρόμο για επαγγελματικές ευκαιρίες, τόσο εντός του ομίλου, όσο και σε ολόκληρο τον τουριστικό τομέα». Οι απόφοιτοι από το πρώτο ακαδημαϊκό έτος απασχολήθηκαν στις μονάδες της Hotel Brain το καλοκαίρι του 2023. Εκτιμάται ότι το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, 150 νέοι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου αναμένεται να αποφοιτήσουν και να εργαστούν σε ακίνητα της εταιρείας, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 300 άτομα θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια ξενοδοχειακών μονάδων που διοργανώνονται από τη HotelBrain.

    Έρχονται 60 νέα ξενοδοχεία έως το 2027

    Η μελέτη της Travelworks μέτρησε 60 νέα έργα φιλοξενίας που έχουν ανακοινωθεί, από τα οποία το 40% θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα διεθνών brands. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η GBR Consulting την προηγούμενη εβδομάδα, η διείσδυση των επώνυμων ξενοδοχείων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί από 89 μονάδες και 14.869 δωμάτια το 2018 σε 160 μονάδες και 26.540 δωμάτια το 2023, που μεταφράζεται σε 80% αύξηση της διείσδυσης των κένων αλυσίδων, σε διάστημα πέντε χρόνων.



    ΣΧΟΛΙΑ