• Business

    Σε τροχιά κατασκευής το κέντρο διαλογής της ACS της Quest

    • Τέτη Ηγουμενίδη
    Θεόδωρος Φέσσας ΣΕΒ

    Θεόδωρος Φέσσας,Επικεφαλής Quest


    Κοντά στο να ξεκινήσει την υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που σχεδιάζει με βάση το τρέχον επενδυτικό του πλάνο, τη δημιουργία δηλαδή ενός σύγχρονου κέντρου διαλογής για την θυγατρική του, ACS, βρίσκεται ο όμιλος Quest.

    Σύμφωνα με όσα είπαν χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τα στελέχη της Quest η κατασκευή του κέντρου διαλογής θα ξεκινήσει τους επόμενους ένα με δύο μήνες καθώς η αδειοδοτική διαδικασία φαίνεται να φθάνει στο τέλος της. Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,8 εκατ. ευρώ αφορούν την αγορά του ακινήτου, περίπου 10 εκατ. θα κοστίσει η κατασκευή του κτηρίου και περίπου 14 εκατ. ευρώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

    Το νέο κέντρο θα κατασκευαστεί στο Αιγάλεω (Πέτρου Ράλλη) σε ακίνητο έκτασης 27 στρεμμάτων που εξαγόρασε η εταιρεία από τον ΟΤΕ το 2015. Θα διαθέτει 30.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων και τα μηχανήματα διαλογής θα καταλάβουν έκταση 6.000 τ.μ.

    Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Quest είχε ανακοινώσει πέρσι στο τέλος του έτους επενδυτικό πλάνο 80 – 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2021 με την ACS και την ενέργεια να είναι οι δύο τομείς που δίνεται έμφαση.



    ΣΧΟΛΙΑ