• Business

    Σε συγχώνευση προχώρησε η National Bank of Abu Dhabi με την First Gulf Bank


    Η Εθνική Τράπεζα του Abu Dhabi και η First Gulf Bank πήραν την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου την Κυριακή για τη συγχώνευσή τους, με την οποία θα δημιουργηθεί ένας τραπεζικός κολοσσός, με περιουσιακά στοιχεία που αγγίζουν τα 175 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συγχώνευση αυτή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου των Εμιράτων για αναδιοργάνωση της οικονομίας, που επλήγη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

    Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το α’ τρίμηνο του 2017, καθιστώντας την Εθνική Τράπεζα του Abu Dhabi τη μεγαλύτερη τράπεζα της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, βγάζοντας εκτός συναγωνισμού την Εθνική Τράπεζα του Qatar, που πρόσφατα αγόρασε την τούρκικη Finansbank.

    Με τη δημιουργία ενός τέτοιου τραπεζικού κολοσσού, το Abu Dhabi ελπίζει να μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τη δική του οικονομία, καθώς και να υπολογίζεται ως σοβαρός αντίπαλος στην εγχώρια, αλλά και ξένη αγορά.

    Η συγχώνευση των δυο μεγάλων τραπεζών, με χρηματιστηριακή αξία $29.1 δισεκατομμύρια, φαίνεται πως θα ξεπεράσει μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως, όπως είναι η βρετανική Standard Chartered, η Royal Bank of Scotland και η γαλλική Credit Agricole.

    Σε κοινή δήλωσή τους, οι υπεύθυνοι των δύο τραπεζών ανέφεραν: “Η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια τράπεζα με μεγάλη οικονομική δύναμη, ειδίκευση και ένα παγκόσμιο δίκτυο, που θα στηρίζει την οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/dw-paretisi-farage-allazi-ta-dedomena/58350

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/exit-ke-gia-farage-emvrontiti-oli-sti-vretania-apo-tin-efnidiastiki-paretisi-tou/58281



    ΣΧΟΛΙΑ