• Business

    Σε δημοπρασία η μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ για τον Προαστιακό Θεσσαλονίκης

    Θεσσαλονίκη

    Θεσσαλονίκη


    Με σκοπό την ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για τις τελευταίες εξελίξεις των σιδηροδρομικών έργων που πραγματοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ, συναντήθηκαν οι  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Διονέλης και στελέχη της εταιρίας με τον Πρόεδρο κ. Πάρι Μπίλλια και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) στις 18 Μαΐου 2018 στη συμπρωτεύουσα.

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έργο της δημιουργίας του Προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης, του οποίου η οριστική μελέτη θα δημοπρατηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Η μελέτη του έργου διακρίνει δύο φάσεις ανάπτυξης: Στην πρώτη φάση προβλέπεται ανάπτυξη του δικτύου στο υφιστάμενο δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών στη Θεσσαλονίκη ενώ στη δεύτερη φάση προβλέπεται η επέκταση του δικτύου τόσο σε υφιστάμενη χάραξη όσο και σε χάραξη που θα μελετηθεί.

    Όλη η προσέγγιση της ΕΡΓΟΣΕ τόσο για το δίκτυο όσο και για την χωροθέτηση σταθμών (ενδεικτική στην παρούσα φάση) έχει βασιστεί στην συνεργασία που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και όλων των εμπλεκομένων φορέων της πόλης (ΟΣΕ, Δήμους, Ινστιτούτα Μεταφορών, κλπ.).

    Για την μελέτη χαράξεων και χωροθετήσεων που δεν υφίστανται σήμερα, θα υπάρξει συνεργασία των μελετητών με το Αττικό Μετρό και όλους τους φορείς που διαχειρίζονται δίκτυα παροχής συγκοινωνιών στην πόλη (τραμ, λεωφορεία, κλπ.).

    Η ΕΡΓΟΣΕ έδωσε επίσης όλη την τελευταία πληροφόρηση αναφορικά με το έργο της μελέτης της νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης με τον λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και για τα έργα κατασκευής ανισοπέδου κόμβου στην Μενεμένη και της δημιουργίας νέας ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής «Πολύκαστρο-Ειδομένη». Τα δύο αυτά έργα βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο κατασκευής, και θα ολοκληρωθούν εντός του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΡΓΟΣΕ: Στην κυκλοφορία ο εκσυγχρονισμένος σταθμός Λειανοκλαδίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενδιαφέρον της Golden Star Ferries για τη σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σποράδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Nexans παύει την λειτουργία του υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ