• Business

    Schroders: Ενισχύει τις πωλήσεις στην Ελλάδα – Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Αναστασία Τσιμπού

    Αναστασία Τσιμπού Schroders


    Η Schroders ενισχύει τη δραστηριότητα στις χώρες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης με την προσθήκη της Αναστασίας Τσιμπού, η οποία από την 1η Μαΐου, αναλαμβάνει τη θέση της Client Manager Southern CEE & Mediterranean και έχοντας βάση στη Φρανκφούρτη θα εστιάζει σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα αναφέρεται στον Δημήτριο Μπατζή, επικεφαλής του Southern CEE & Mediterranean.

    Η Αναστασία Τσιμπού διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στο fund selection και θα αποτελέσει πολύτιμο πλεονέκτημα στην ανάπτυξη της Schroders στην περιοχή της Μεσογείου.

    Εκτός από τους προηγούμενους ρόλους της στις εταιρείες Johnson & Johnson και Farantouris Insurance and Financial Advisors, όπου ενίσχυσε τις δεξιότητες πωλήσεων και τις χρηματοοικονομικές της γνώσεις, πιο πρόσφατα διετέλεσε Assistant Director στο Fund Selection & Mutual Funds Sales, συνεργαζόμενη στενά με τα τμήματα Fund of Funds και Global Advisory της Eurobank Asset Management M.F.M.C. στην Αθήνα.

    Εκεί, ανέπτυξε στρατηγικές και αξιολόγησε ποικίλα επενδυτικά εργαλεία για να καλύψει τις απαιτητικές ανάγκες των πελατών. Η Αναστασία Τσιμπού είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά των Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι πιστοποιημένη στις επενδύσεις ESG από το CFA Institute και στην Οργανωτική Ψυχολογία και Ηγεσία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Ο Δημήτριος Μπατζής, επικεφαλής του τμήματος Κεντροανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου της Schroders, σχολίασε: «Για τη Schroders, η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση για την περιοχή CEEMED. Χάρη στην εμπιστοσύνη των επενδυτών μας, έχουμε εδραιωθεί με επιτυχία ως μία από τις κορυφαίες ξένες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία χρόνια.

    Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Αναστασία Τσιμπού θα ενταχθεί στην ομάδα μας, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πορεία. Είμαι βέβαιος ότι η βαθιά τεχνογνωσία της τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή χρηματοπιστωτική αγορά θα προσφέρει στους πελάτες μας πραγματική προστιθέμενη αξία».

    Η Schroders είναι μια παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με 750,6 δισεκατομμύρια £ (866,2 δισεκατομμύρια €, 956,9 δισεκατομμύρια $) περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

    Συνεχίζει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να επιτυγχάνει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα σε πάντα δύσκολες συνθήκες αγοράς, με κεφαλαιοποίηση περίπου 7 δισεκατομμυρίων £ και περισσότερους από 6.100 υπαλλήλους σε 38 τοποθεσίες.

    Η ιδρυτική οικογένεια που ιδρύθηκε το 1804 παραμένει βασικός μέτοχος, κατέχοντας περίπου το 44% των μετοχών της Schroders.

    Η Schroders έχει επωφεληθεί από ένα ποικιλόμορφο επιχειρηματικό μοντέλο ανά γεωγραφία, κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και τύπο πελάτη.

    Προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις σε τέσσερις βασικούς αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς: διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, λύσεις, Schroders Capital (ιδιωτικές αγορές) και διαχείριση περιουσίας.

    Στους πελάτες της περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά προγράμματα, κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, ιδιώτες υψηλού πλούτου και ιδρύματα.

    Η Schroders διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια για τελικούς καταναλωτές στο πλαίσιο των σχέσεών της με διανομείς, χρηματοοικονομικούς συμβούλους και διαδικτυακές πλατφόρμες.

    Στόχος της Schroders είναι να παρέχει στους πελάτες της άριστες επενδυτικές επιδόσεις μέσω ενεργητικής διαχείρισης. Διοχετεύει επίσης κεφάλαια σε βιώσιμες και σταθερές επιχειρήσεις για την επιτάχυνση της θετικής αλλαγής στον κόσμο.

    «Η επιχειρηματική φιλοσοφία της Schroders βασίζεται στην πεποίθηση ότι, αν προσφέρουμε στους πελάτες μας, θα προσφέρουμε και στους μετόχους μας και σε άλλους ενδιαφερόμενους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Schroders: Αποσύρεται μετά από 10 χρόνια ο CEO, Peter Harrison

    Schroders: Γιατί οι Έλληνες επενδύουν σε private assets

    Schroders: Η Ελλάδα στο επίκεντρο και το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ