• Business

    Σχέδιο «βόμβα» του ΕΦΚΑ για ανταλλαγή ακινήτων με ιδιώτες

    • NewsRoom
    φόρος


    Ως γνωστόν τα ασφαλιστικά ταμεία διαθέτουν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θα ζήλευε και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας δαπανά σχεδόν 25 εκατ. ευρώ για ενοίκια, η αμύθητη περιουσία παραμένει εδώ και χρόνια στο… ράφι.

    Με στόχο την άντληση ζεστού χρήματος αλλά και την εξοικονόμηση σημαντικών δαπανών ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν μελετά μόνο την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του σε ιδιόκτητα κτίρια, αλλά προχωρεί και σε άλλες πιο ριζοσπαστικές προτάσεις. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Voucher-Ergasia το μεγαλύτερο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα προωθεί την ανταλλαγή κτιρίων με ιδιώτες.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπερταμείου ασφάλισης, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στέγασης των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με πολύ υψηλά ενοίκια και χωρίς προοπτική απόκτησης ιδιόκτητου κτιρίου (σε σύντομο χρονικό διάστημα). Σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν πολλά κενά μεγάλα ακίνητα γραφείων λόγω της κρίσης, και μάλιστα κυρίως από μεγαλοκατασκευαστές.

    Ο ΕΦΚΑ λοιπόν προτείνει να βγει προκήρυξη για την απόκτηση ακινήτου σε κάποια ή και σε όλες τις περιοχές αυτές με ανταλλαγή αυτών με κάποιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ΙΚΑ (κυρίως οικόπεδο). Τέτοιο ακίνητο μπορεί π.χ. να είναι δύο ή 3 από τα 7 οικοδομικά τετράγωνα της Ν. Ερυθραίας. Στα ακίνητα αυτά μπορούν να κατασκευαστούν αποκλειστικά κατοικίες, βάσει των χρήσεων γης, συνεπώς είναι ακατάλληλα για την κατασκευή κτιρίων για στέγαση Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση του ταμείου καθένα από αυτά έχει αξία (βάσει του ΕΝΦΙΑ) περίπου 2.500.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτή είναι η νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά στις συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΚΑ: Παράταση στους διαγωνισμούς για το Esperia Palace και το νεοκλασικό της Ζαλοκώστα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ για 93.000 δημοσίους υπαλλήλους: Ποια επιδόματα κόβονται-Ποιοι χάνουν ως 150 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ