• Business

    Πώς θα αναπτυχθούν Sani και Ιkos μετά την συνένωση

    Σταύρος Ανδρεάδης . Επικεφαλής SANI


    Σχέδια για την ανεξάρτητη ανάπτυξη των ξενοδοχείων  «Sani» και «Ikos» έχουν οι βασικοί μέτοχοι του νέου ομίλου Σταύρος και Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται το fund Oaktree Capital Management L.P.

    To brand «Sani» θα επικεντρωθεί στη Χαλκιδική. Στόχος του  ομίλου είναι να αποκτήσει γειτονικό ακίνητο επιφάνειας άνω των 900 στρεμμάτων, με προοπτική τη δημιουργία γηπέδων γκολφ και νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

    sani2

    Το μεγάλο στοίχημα του ομίλου, ωστόσο, αποτελεί η ανάπτυξη της πολυτελούς αλυσίδας Ikos σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Sani και Ikos σχεδιάζουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, σε ορίζοντα πενταετίας, με την πρόσθετη προσδοκία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος εν γένει. Ήδη υλοποιούνται ήδη επεκτάσεις και αναβαθμίσεις στις μονάδες Sani Asterias, Sani Club, Sani Marina, Ikos Oceania και Ikos Olivia.

    Ikos-Resorts-Attention

    Στα επενδυτικά σχέδια του ομίλου είναι η ανάπτυξη 7-10 μονάδων Ikos στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή σε ορίζοντα πενταετίας. Τα Ikos θα αναπτυχθούν εκτός Χαλκιδικής με την  επόμενη μονάδα να γίνεται σε κάποιο νησί. Οι περιοχές που ενδιαφέρουν θα πρέπει να πληρούν τα τρία βασικά κριτήρια που έχουν τεθεί για τις μονάδες που θα ενταχθούν στην αλυσίδα Ikos. Θα πρέπει να βρίσκονται κοντά σε μεγάλο αεροδρόμιο, να διαθέτουν εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο και μονάδες δίπλα στη θάλασσα και, τέλος, οι υποψήφιες μονάδες να είναι δυναμικότητας τουλάχιστον 300 δωματίων.

    Ποιοι συμμετέχουν

    Σταύρος Ανδρεάδης . Επικεφαλής SANI
    Σταύρος Ανδρεάδης . Επικεφαλής SANI

    Στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes GPE καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Η διοίκηση του ομίλου θα ασκείται από μια τριανδρία την οποία θα απαρτίζουν οι Στ. Α. Ανδρεάδης (Πρόεδρος) καθώς και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδ. Α. Ανδρεάδης και Μathieu Guillemin.

    Ο όμιλος θα στηριχθεί στο εξαιρετικού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό και στην τεχνογνωσία της Σάνη Α.Ε. στη δημιουργία και λειτουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, ούτως ώστε να αναπτύξει περαιτέρω ως ανεξάρτητα brands το αναγνωρισμένο brand Sani καθώς και το πρωτοποριακό και εξελισσόμενο brand Ikos. Η έδρα του νέου ξενοδοχειακού ομίλου δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στο Λουξεμβούργο. Η επωνυμία του νέου ξενοδοχειακού ομίλου έχει καταχωρηθεί ήδη στις αρμόδιες αρχές του Μεγάλου Δουκάτου, αλλά δεν ανακοινώνεται ακόμα, καθώς ενδέχεται να αλλάξει.



    ΣΧΟΛΙΑ