• Business

    Samsung: Σε ποιες επενδύσεις στρέφεται ο γίγαντας της Νότιας Κορέας εν μέσω πιέσεων στα κέρδη του

    Ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics Co., Jay Y. Lee


    Ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics Co., Jay Y. Lee, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε μελλοντικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων κινητής επικοινωνίας έκτης γενιάς (6G) και των ημιαγωγών, καθώς ο γίγαντας της Νότιας Κορέας αντιμετωπίζει ένα ταχέως μεταβαλλόμενο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει ήδη ασκήσει πίεση στο κέρδος της.

    Η Lee, ο de facto ηγέτης της εταιρείας, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα συζητήσεις με στελέχη της Samsung για πιθανή συνεργασία με εταιρείες πλατφόρμας για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 6G, τεχνολογίες blockchain και τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε η Samsung.

    Είναι η πρώτη φορά που ο Lee έχει συζητήσει δημοσίως τις πιθανότητες για την τεχνολογία 6G, καθώς η Samsung και οι ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της Apple Inc. και της Huawei Technologies Co., ανταγωνίζονται για την πώληση υπηρεσιών βασισμένες στο δίκτυο 5G, το οποίο ξεκίνησε στη Νότια Κορέα τον Απρίλιο.

    “Θα πρέπει να προκαλούμε τον εαυτό μας με το στόχο να δημιουργήσουμε νέα θεμέλια, κινούμενα πέρα ​​από το πεδίο προστασίας των προηγούμενων επιτευγμάτων μας”, δήλωσε ο Lee.

    Εκτός από την καθοδήγηση (guidance) σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια για τους ημιαγωγούς συστημάτων, τα στελέχη του γίγαντα της τεχνολογίας εξέτασαν επίσης τα σχέδια αντιμετώπισης κινδύνου για τις επιχειρήσεις της Samsung στην παραγωγή επεξεργαστών (τσιπ) και συζήτησαν τις προκλήσεις που θέτουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στον κλάδο της τεχνολογίας.

    Η δήλωση της Samsung δεν ανέφερε ρητά τις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ή το μπλόκο στην αντίπαλο Huawei, δύο θέματα που έχουν επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομική προοπτική και τις πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού για τους κατασκευαστές.



    ΣΧΟΛΙΑ