• Business

    Σ. Παληός: Τι προβλέπει η νέα συμφωνία της Diana Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Την πολιτική της ανανέωσης των υφιστάμενων ναυλοσυμφώνων και το κλείσιμο νέων συμφωνιών για τη Diana Shipping έστω και με τα μειωμένα ναύλα που ισχύουν στην παρούσα φάση στη ναυτιλιακή αγορά, συνεχίζει ο γνωστός εφοπλιστής Συμεών Παληός.

    Νωρίτερα το Μάιο, η ναυτιλιακή, υπέγραψε δύο ναυλοσύμφωνα μακροπρόθεσμης χρονικής διάρκειας, που αφορούν δύο πλοία τύπου panamax, τα οποία επρόκειτο να ενισχύσουν κατά πολύ τα έσοδα της.  Δεδομένου ότι οι ναύλοι στα panamax συνεχίζουν να καταγράφουν ραγδαία πτώση, η Diana Shipping γνωστοποίησε ότι ναύλωσε πρόσφατα και το panamax Thetis, χωρητικότητας 73,583-dwt (κατασκευής 2006), στην Transgrain έναντι 5.150 δολαρίων την ημέρα, μείον 5% προμήθεια.

    Η συμφωνία προβλέπει σημαντική μείωση των ναύλων στο νέο συμβόλαιο διάρκειας 10 ως 13 μηνών, καθώς κατά το προηγούμενο ναυλοσύμφωνο με τη Norden, η Diana εισέπραττε για το Thetis 7.000 δολάρια ημερησίως.

    Εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου που επιβάλλει μειωμένες προμήθειες, ο κ. Παληός εφαρμόζει την τακτική ανανέωσης των ναυλώσεων προκειμένου να διατηρεί εν κινήσει το στόλο του.

    Η διοίκηση της ναυτιλιακής αναμένει από τη νέα συμφωνία με την Transgrain ακαθάριστα έσοδα της τάξεως των 1,55 εκ. δολαρίων τουλάχιστον, αν η διάρκεια της χρονοναύλωσης περιοριστεί στους 10 μήνες.

    Σημειώνεται ότι η Diana Shipping εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2016 καθαρές ζημίες 31,4 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 10,8 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Τα έσοδα από τα ναύλα ανήλθαν στα 30,8 εκατ. δολάρια το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 έναντι 42 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η μείωση αυτή οφείλεται στη συρρίκνωση των τιμών των ναυλοσυμφώνων που υπέγραψε η εταιρία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εν μέρη αντισταθμίστηκε από την αύξηση των ημερών ναύλωσης και τη διεύρυνση του στόλου της.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/stamatis-molaris-giati-apofevgi-ti-wall-street-alma-maritime/52583

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-veniamis-apefthini-prosklisi/52470

     



    ΣΧΟΛΙΑ