ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από τον Γιώργο Οικονόμου στην Σεμίραμις Παληού: Ποιος είναι ο άνθρωπος που αρνείται να παραδώσει τα ηνία της Genco
Την πολιτική της ανανέωσης των υφιστάμενων ναυλοσυμφώνων και το κλείσιμο νέων συμφωνιών για τη Diana Shipping έστω και με τα μειωμένα ναύλα που ισχύουν στην παρούσα φάση στη ναυτιλιακή αγορά, συνεχίζει ο γνωστός εφοπλιστής Συμεών Παληός.
Νωρίτερα το Μάιο, η ναυτιλιακή, υπέγραψε δύο ναυλοσύμφωνα μακροπρόθεσμης χρονικής διάρκειας, που αφορούν δύο πλοία τύπου panamax, τα οποία επρόκειτο να ενισχύσουν κατά πολύ τα έσοδα της. Δεδομένου ότι οι ναύλοι στα panamax συνεχίζουν να καταγράφουν ραγδαία πτώση, η Diana Shipping γνωστοποίησε ότι ναύλωσε πρόσφατα και το panamax Thetis, χωρητικότητας 73,583-dwt (κατασκευής 2006), στην Transgrain έναντι 5.150 δολαρίων την ημέρα, μείον 5% προμήθεια.
Η συμφωνία προβλέπει σημαντική μείωση των ναύλων στο νέο συμβόλαιο διάρκειας 10 ως 13 μηνών, καθώς κατά το προηγούμενο ναυλοσύμφωνο με τη Norden, η Diana εισέπραττε για το Thetis 7.000 δολάρια ημερησίως.
Εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου που επιβάλλει μειωμένες προμήθειες, ο κ. Παληός εφαρμόζει την τακτική ανανέωσης των ναυλώσεων προκειμένου να διατηρεί εν κινήσει το στόλο του.
Η διοίκηση της ναυτιλιακής αναμένει από τη νέα συμφωνία με την Transgrain ακαθάριστα έσοδα της τάξεως των 1,55 εκ. δολαρίων τουλάχιστον, αν η διάρκεια της χρονοναύλωσης περιοριστεί στους 10 μήνες.
Σημειώνεται ότι η Diana Shipping εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2016 καθαρές ζημίες 31,4 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 10,8 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Τα έσοδα από τα ναύλα ανήλθαν στα 30,8 εκατ. δολάρια το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 έναντι 42 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η μείωση αυτή οφείλεται στη συρρίκνωση των τιμών των ναυλοσυμφώνων που υπέγραψε η εταιρία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εν μέρη αντισταθμίστηκε από την αύξηση των ημερών ναύλωσης και τη διεύρυνση του στόλου της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
http://www.mononews.gr/stamatis-molaris-giati-apofevgi-ti-wall-street-alma-maritime/52583
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
http://www.mononews.gr/o-veniamis-apefthini-prosklisi/52470
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Axios: Ο Τραμπ βάζει «φρένο» στην πρόταση του Νετανιάχου να καλέσει σε εξέγερση το Ιράν – Φόβοι για αιματηρή καταστολή
- Wall Street: Άνοδος με ώθηση από την πτώση του πετρελαίου
- Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω των διπλωματικών αναταράξεων στη Μέση Ανατολή – Η αγορά ζυγίζει τα σενάρια
- Διπλωματική παρέμβαση της Ελλάδας στις ΗΠΑ: «Διορθώθηκε» η Μελάνια Τραμπ για τη «Μακεδονία» σε διεθνή εκδήλωση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.