• Business

    Σ. Παληός: Συμφωνία ναύλωσης με έσοδα 2 εκατ. δολάρια για τη Diana

    Ο εφοπλιστής Σίμος Παληός, της Diana Shipping.


    Η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με τη SwissMarine Services S.A., για τη ναύλωση του πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου panamax, Crystalia.

    Η τιμή ναύλωσης ορίστηκε στα 6.250 δολάρια ημερησίως, μείον 5% τις προμήθειες τρίτων, για χρονική περίοδο από 11 μέχρι 14 μήνες. Η περίοδος ναύλωσης ξεκινά άμεσα. H εταιρία εκτιμά ότι θα αποκομίσει ακαθάριστα έσοδα 2,06 εκατ. δολαρίων για τη minimum περίοδο ναύλωσης.

    Το πλοίο Crystalia, κατασκευάστηκε το 2014 και έχει χωρητικότητα 77,525 dwt.

    Σημειώνεται ότι ο γνωστός εφοπλιστής ακολουθεί από τις αρχές του έτους την πολιτική της ανανέωσης των υφιστάμενων ναυλοσυμφώνων και το κλείσιμο νέων συμφωνιών για τη Diana Shipping έστω και με τα μειωμένα ναύλα που ισχύουν στην παρούσα φάση στη ναυτιλιακή αγορά, προκειμένου να τα πλοία του να είναι μισθωμένα.

    Η Diana Shipping διαθέτει στόλο 46 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, ενώ αναμένει να παραλάβει ένα ακόμη πλοίο τύπου newcastlemax κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 και δύο ακόμη, ένα newcastlemax και ένα kamsarmax στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

    Σήμερα, η μεταφορική ικανότητα του στόλου της Diana, εκτός από τα τρία πλοία που θα παραλάβει αργότερα, κυμαίνεται στα 5,2 εκατ. dwt, με μέσο όρο ηλικίας στα 7,66 έτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/tha-echi-brexit-thetiki-epidrasi-stin-agora-ton-tanker/56302

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sinechizi-tin-ekkatharisi-palion-plion-o-viktor-restis/56363

     



    ΣΧΟΛΙΑ