• Business

    Σ. Παληός: Ναυλώθηκε κι άλλο πλοίο της Diana Shipping, το έκτο μέσα σε ένα μήνα

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Ένα ακόμα πλοίο της Diana Shipping (συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού), το έκτο μέσα σε ένα μήνα, ναυλώθηκε με συμβόλαιο 12 τουλάχιστον μηνών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Ο λόγος για το Protefs (χωρητικότητας 73.630 dwt, κατασκευής 2004), το οποίο ναυλώθηκε για περίοδο 12 με 15 μηνών στην Hudson Shipping Lines έναντι 7.900 δολαρίων ημερησίως (μείον προμήθειας 5% σε τρίτους), αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου.

    Η ναύλωση του πλοίου θα αποφέρει στην Diana Shipping περίπου 2,84 εκατομμύρια δολάρια για την ελάχιστη περίοδο των 12 μηνών που αυτή θα διαρκέσει.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 7.900 δολαρίων ημερησίως είναι σημαντικά αυξημένο από τα 4.500 δολάρια ημερησίως που απέφερε η προηγούμενη ναύλωση του εν λόγω πλοίου από την Transgrain Shipping, ενώ και τα άλλα πέντε πλοία της εταιρείας που έχουν ναυλωθεί το τελευταίο διάστημα εξασφάλισαν ποσά αυξημένα ως και κατά 52% σε σχέση με τα προηγούμενα συμβόλαιά τους.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Diana Containerships, επίσης συμφερόντων του Συμεών Παληού, φέρεται να προχώρησε στις αρχές του μήνα στην πώληση του χωρητικότητας 3.739 teu πλοίο Doukato (κατασκευής 2002) σε ναυτιλιακή εταιρεία αγνώστων λοιπών στοιχείων έναντι 6,15 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Diana Containerships είχε αποκτήσει τo Doukato έναντι περίπου 33 εκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Ποιες κατηγορίες ξεχώρισαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίξος Παπαχρηστίδης (Hellespont): «Σκοτώνει» για 40 εκατ. δολ. τα πλοία του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι να περιμένουμε στην αγορά του ξηρού φορτίου στο δεύτερο εξάμηνο του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ