• Business

    Σ. Παληός: Επιστρέφει στις αγοραπωλησίες πλοίων;

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Δεν κράτησε για πολύ την… υπόσχεσή της να μείνει μακριά από τις αγορές πλοίων η Diana Shipping του Συμεών Παληού, καθώς η εταιρεία φέρεται να είναι κοντά στην απόκτηση ενός capesize.

    Αν και τον περασμένο Μάιο, όταν και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου, η Diana Shipping είχε προαναγγείλει το τέλος της επιθετικής της στρατηγικής επέκτασης του στόλου της (μέσα σε τέσσερα χρόνια απέκτησε σχεδόν είκοσι πλοία), προτιμώντας να διατηρήσει επαρκή ρευστότητα σε μία περίοδο δύσκολη για την αγορά, σήμερα, μόλις δύο μήνες αργότερα, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη.

    Αν και η ταυτότητα του επίδοξου πωλητή δεν έχει γίνει γνωστή, πηγές που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν ότι το deal αυτό έρχεται σε μία χρονική στιγμή που οι τιμές ανεβαίνουν και το ρευστό φαίνεται πως τείνει να είναι λιγότερο πολύτιμο, με την Diana Shipping να καθίσταται και πάλι σοβαρός αγοραστής.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με την Clarksons, οι τιμές των παλαιότερων capesize έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο τρίμηνο, με ένα capesize δεκαετίας να τιμολογείται σήμερα στα 14 εκατ. δολάρια, 11% περισσότερο απ’ ό,τι πριν από τρεις μήνες.

    Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με την Clarksons, μία επαναπώληση capesize κοστολογείται σήμερα στα 36 εκατ. δολάρια, έναντι 39 εκατ. δολαρίων στο τέλος του 2015 και 54 εκατ. δολαρίων στο τέλος του 2014, όμως οι τιμές το τελευταίο τρίμηνο καταγράφουν μικρή αύξηση της τάξεως του 1%.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/piter-livanos-gaslog-ipegrapse-eptaetes-simvoleo-tin-total-en-meso-krisis/60304

    http://www.mononews.gr/thvasilakis-pou-theli-na-ependisi-o-mr-aegean-ta-kerdi-tou/60370

    http://www.mononews.gr/fotis-mpompolas-agonia-sta-ipsi-meta-tin-pliri/60186



    ΣΧΟΛΙΑ