• Business

    Σε αυξήσεις τιμών έως 30% προχωρά η Coca-Coca HBC στη Ρωσία

    Ο Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca-Cola HBC

    Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca-Cola HBC


    Στον απόηχο της ανακοίνωσης της Coca-Cola τις προηγούμενες μέρες για αναστολή των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Ρωσία και ενώ ο ένας μετά τον άλλον επιχειρηματικοί κολοσσοί αποχωρούν από τη ρωσική αγορά, ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αύξηση τιμών των προϊόντων της Coca-Cola HBC στη χώρα έως και κατά 30%.

    Σύμφωνα με τα ρωσικά δημοσιεύματα, η Coca-Cola HBC στη Ρωσία θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της κατά 15%-30% από τις 14 Μαρτίου. Συγκεκριμένα τα ανθρακούχα ποτά αναμένεται να αυξηθούν κατά 15%, οι χυμοί κατά 19% και ο καφές κατά 30%. Ο λόγος της αύξησης των τιμών αποδίδεται στην άνοδο του κόστους των πρώτων υλών, των υλικών και του εφοδιασμού.

    Στα ίδια ρωσικά δημοσιεύματα γίνεται λόγος για ενημέρωση της εταιρείας προς τις επιχειρήσεις, ότι προς το παρόν θα έχουν τη δυνατότητα για παραγγελίας προϊόντων στις παλιές τιμές. Επίσημα πάντως, όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ των ρωσικών μέσων, η Coca-Cola ΗBC στη χώρα δεν σχολιάζει το θέμα.

    Οι ανακοινώσεις για αναστολή των δραστηριοτήτων και τα ερωτηματικά

    Υπενθυμίζεται ότι η Coca-Cola Cοmpany ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη πως αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

    «Οι καρδιές μας είναι με τους ανθρώπους που υφίστανται ασυνείδητα αποτελέσματα από αυτά τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες».

    Ακολούθησε την επόμενη μέρα το πρωί η ανακοίνωσης της Coca – Coca HBC, η οποία διατηρεί συνολικά 10 εργοστάσια στη χώρα απασχολώντας περί τους 6.500 εργαζόμενους.

    «Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης από την The Coca-Cola Company σύμφωνα με την οποία αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία, σεβόμενοι απόλυτα την απόφασή της συνεργαζόμαστε στενά για την υλοποίησή της, αξιολογώντας προσεκτικά τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους εργαζομένους, τους πελάτες και τους προμηθευτές μας στη Ρωσία» επεσήμανε σε ανακοίνωσή της.

    «Η σχέση μας με την The CocaCola Company παραμένει ισχυρή, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ στενά σε όλες τις υπόλοιπες αγορές μας.

    Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους όσους έχουν επηρεαστεί από την ανείπωτη τραγωδία στην Ουκρανία και συνεχίζουμε να παρέχουμε υποστήριξη στην περιοχή σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους εργαζομένους μας και ειδικότερα σε όσους έχουν προσφέρει βοήθεια σε προσωπικό επίπεδο. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που απεγνωσμένα θέλουν να επιστρέψει η ειρήνη στην Ουκρανία» κατέληγε η ανακοίνωση.

    Στην ανακοίνωση της Coca Cola HBC ωστόσο δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τα 10 εργοστάσια όπως και το χρονοδιάγραμμα της «αναστολής της δραστηριότητας». Σε προσπάθεια για επικοινωνία του mononews με την εταιρεία, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από πλευράς της, με πηγές της εταιρείας να παραπέμπουν στις παραπάνω ανακοινώσεις που έχουν ήδη εκδοθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Coca-Cola: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και οι χρηματιστηριακές ζημιές των 3 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ