• Business

    Ρωσία: Κυβερνητική επιτροπή εγκρίνει την πώληση εργοστασίων της ΙΚΕΑ

    • NewsRoom
    IKEA Group President & CEO Jesper Brodin

    IKEA Group President & CEO Jesper Brodin


    Ρωσική κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε την πώληση εργοστασίων που έχει η σουηδική εταιρία επίπλων IKEA στη Ρωσία σε δύο εγχώριους αγοραστές, ανοίγοντας τον δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Δυτικές εταιρίες έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να αποχωρήσουν από τη Ρωσία αφού η Μόσχα απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Οι πωλήσεις περιπλέκονται καθώς οι συμφωνίες που περιλαμβάνουν εταιρίες από τις λεγόμενες μη φιλικές χώρες –αυτές που επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας– πρέπει να εξασφαλίσουν την έγκριση κυβερνητικής επιτροπής.

    Ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Βίκτορ Γεβτούκοφ δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia ότι οι εγχώριες εταιρίες Slotex και Luzales θα αγοράσουν τα εργοστάσια.

    Ο όμιλος Inter IKEA, στον οποίο ανήκει το εμπορικό σήμα, έχει ανακοινώσει ότι πουλά τις τέσσερις παραγωγικές του μονάδες στη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Izvestia, δύο μονάδες έχουν συγχωνευθεί σε μία, το οποίο σημαίνει ότι τρεις επιχειρηματικές μονάδες περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Τα εργοστάσια θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τα προϊόντα που θα παράγονται θα πωλούνται από ρωσικά καταστήματα λιανικής.

    Η IKEA αποφάσισε να κλείσει όλα τα καταστήματά της στη Ρωσία από τότε που η Μόσχα εξαπέλυσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτηρίζει, στην Ουκρανία. Πολλές άλλες δυτικές εταιρίες –από παραγωγούς ενέργειας έως αλυσίδες τροφίμων και ενδυμάτων– έχουν αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Έπεσαν οι υπογραφές για τον άξονα Μπράλος – Άμφισσα με την ΑΒΑΞ



    ΣΧΟΛΙΑ