• Business

    Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Πουλάει τα σπίτια του στο Λονδίνο ο Ρώσος μεγιστάνας;

    O Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς

    O Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς


    Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πουλάει τα ακίνητά του στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή Κρις Μπράιαντ.

    «Φοβάται μήπως του επιβληθούν κυρώσεις, γι’ αυτό ήδη θα πουλήσει το σπίτι του αύριο και ένα ακόμη διαμέρισμα», είπε το μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

    Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 100 άτομα και οντότητες της Ρωσίας ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, ο Αμπράμοβιτς έχει παραμείνει μέχρι στιγμής εκτός λίστας.

    Έκτοτε, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος εκτός από τα ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει και την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι, δέχεται μεγάλη πίεση από τους πολιτικούς της χώρας.

    Το Σάββατο, ο Αμπράμοβιτς παραχώρησε τον άμεσο έλεγχο του ποδοσφαιρικού συλλόγου στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού του ιδρύματος. Ο Μπράιαντ είχε τονίσει  ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στον Ρώσο μεγιστάνα να έχει στην κατοχή του έναν βρετανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.

    Ο Αμπράμοβιτς, με περιουσία που υπολογίζεται στα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Bloomberg Billionaires Index, έχει πολλά σπίτια στο Λονδίνο. Το ακίνητο στο οποίο αναφερόταν ο Μπράιαντ πιστεύεται ότι είναι μια έπαυλη πέντε υπνοδωματίων στους κήπους των παλατιών του Κένσινγκτον αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων στερλίνων (200 εκατομμυρίων δολαρίων), ανέφεραν οι Times.

    Το διαμέρισμα πιθανόν να είναι ένα τριώροφο ρετιρέ στο Chelsea Waterfront που αγόρασε το 2018 έναντι 22 εκατ. στερλίνων, ανέφερε η εφημερίδα.

    Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς είπε ότι ο δισεκατομμυριούχος κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αποχωρεί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι

    Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Ισχυρίζεται ότι αποδέχθηκε το αίτημα της Ουκρανίας για βοήθεια στις συνομιλίες



    ΣΧΟΛΙΑ