• Business

    Rolex: Η εμβληματική μπουτίκ στο Λονδίνο μετακομίζει σε νέο κατάστημα οκτώ φορές μεγαλύτερο

    • Bloomberg


    Σε ένα κατάστημα  700 τ.μ. θα μεταφερθεί σε λίγους μήνες η γνωστή μπουτίκ Rolex του Λονδίνου, καθώς οι εκτιμήσεις των traders δείχνουν σταθερά υψηλή ζήτηση για το ιστορικό πολυτελές brand.

    Ο αντιπρόσωπος της Rolex στο Λονδίνο, η Watches of Switzerland Group Plc, αποφάσισε να μεταφερθεί η εμβληματική μπουτίκ του Λονδίνου σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κατάστημα, λόγω της πεποίθησής του ότι θα αυξηθεί η ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

    Από ένα κατάστημα μεγέθους 84 τετραγωνικών μέτρων, η μπουτίκ θα μεταφερθεί σε ένα σημείο, το οποίο είναι οχτώ φορές μεγαλύτερο, δηλαδή σχεδόν 700 τετραγωνικά μέτρα, στη Bond Street.

    Στο άκουσμα της είδησης, οι μετοχές της Rolex ανέβηκαν κατά 7%.

    Η αισιόδοξη στάση του αντιπροσώπου της Rolex έχει τροφοδοτηθεί από την έκρηξη της ζήτησης που κατεγράφη κατά την περίοδο της πανδημίας για την δημοφιλή μάρκα που μετράει τουλάχιστον 117 χρόνια ιστορίας.

    Έκρηξη των τιμών στα μεταχειρισμένα

    Κατά την διάρκεια της πανδημίας, τα ρολόγια Rolex έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ πλουσίων που είδαν εκείνη την περίοδο τα περιουσιακά τους στοιχεία να αυξάνουν την αξία τους, κι έψαχναν τρόπο να ξοδέψουν τα μετρητά τους.

    Το αξιοσημείωτο με το συγκεκριμένο brand  είναι ότι η τιμή τους κινείται σε υψηλά επίπεδα ακόμα και στην αγορά των μεταχειρισμένων.

    Σε κάποια μοντέλα, η ζήτηση ξεπερνάει σε τέτοιο βαθμό την αγορά, που οι λίστες αναμονής μετράνε μήνες ή ακόμα και χρόνια.

    Η κατάρρευση των crypto έφερε μια μικρή μείωση στις τιμές κάποιων μοντέλων, καθώς πολλοί έσπευσαν να πουλήσουν τα luxury ρολόγια τους, γεμίζοντας την αγορά, που τους προηγούμενους μήνες αντιμετώπιζε τεράστιες ελλείψεις, με χιλιάδες μοντέλα.

    Ακόμα και μετά από αυτή την έκρηξη προσφοράς, τα περισσότερα μοντέλα παραμένουν σε τιμές πολύ πάνω από τη λιανική, ενισχύοντας την άποψη του κορυφαίου trader στο Λονδίνο, ότι το δημοφιλές brand θα παραμείνει στις κορυφαίες προτιμήσεις και θα συνεχίσει να είναι σε αυξημένη ζήτηση.

     Ο Brian Duffy, Διευθύνων Σύμβουλος της Watches of Switzerland, ανέφερε για τη μετακόμιση: «Αυτή η νέα ναυαρχίδα αντικατοπτρίζει τη σημασία της αγοράς του Λονδίνου και τη σχέση που συνδέει το Λονδίνο με την ιστορία της Rolex».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο δισεκατομμυριούχος Daniel Loeb απέκτησε νέο μερίδιο στην Disney



    ΣΧΟΛΙΑ