• Business

    Robert Gauci (Εθνική Ασφαλιστική): Κοιτάμε το Χρηματιστήριο – Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις

    Robert Gauci: Ποιος είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι σχέσεις με την Ελλάδα και το πάθος με την φωτογραφία

    Robert Gauci, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής


    Σε μια νέα ημέρα βαδίζει η Εθνική Ασφαλιστική υπό το CVC, με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Robert Gauci να λέει ότι η εταιρεία θέλει να είναι η καλύτερη ασφαλιστική στην Ελλάδα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ακόμα περισσότερη αξία για τους εργαζόμενους και τους πελάτες της.

    Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ. Gauci είπε ότι στην Εθνική Ασφαλιστική δεν κοιτάνε την κερδοφορία και τα έσοδα αλλά κυρίως την βιωσιμότητα της εταιρείας, πως θα την μεγαλώσουν και πως θα πετύχουν την αναδιοργάνωση που επιθυμούν. Επίσης είπε ότι κοιτάει την είσοδο στο Χρηματιστήριο, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή, ενώ σε ερώτηση για πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα πλάνα του CVC, ωστόσο αν χρειαστεί θα γίνει και αυτό.

    Ο κ. Gauci αναφέρθηκε στα νέα εργαλεία και προϊόντα που ετοιμάζει η Εθνική, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην υγεία, τονίζοντας παράλληλα και την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ασφαλιστική αγορά. Όπως είπε, αυτό που θέλει να κάνει η Εθνική Ασφαλιστική είναι να εξελιχθεί, να μεγαλώσει, επενδύοντας κυρίως σε πράγματα τα οποία μπορεί να έχουν αξία και μπορούν να της δώσουν το κάτι παραπάνω.

    «Θέλουμε να εξελίξουμε την Εθνική Ασφαλιστική στην καλύτερη ασφαλιστική» τόνισε ο κ. Gauci.

    Για τις εκτιμήσεις και την κερδοφορία της εταιρείας το 2023 ο κ. Gauci είπε ήταν μια δύσκολη χρονιά, κυρίως λόγω πληθωρισμού που επηρέασε την αγορά, ωστόσο τόνισε ότι όλα πάνε βάσει πλάνου. «Υπήρξαν δυσκολίες, βλέπω δυσκολίες αλλά βλέπω επίσης και τα αποτελέσματα κυρίως της υγείας να είναι ισορροπημένα και να πηγαίνουν καλά».

    Έρχονται προσλήψεις

    Για το ζήτημα του ενοικιαζόμενου προσωπικού, ο κ. Gauci είπε ότι προτεραιότητα της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όλο το προσωπικό να ανήκει αποκλειστικά στην εταιρεία.

    «Θα αλλάξουμε το μοντέλο με τους ενοικιαζόμενους. Είμαστε σε επαφή με την ICAP και την Action Line, ώστε να προχωρήσουμε στην αναδιοργάνωση του προσωπικού μας. Στόχος είναι να απορροφήσουμε ένα αρκετά μεγάλο μέρος των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, ώστε να αποτελούν πλέον μέρος της εταιρείας, αλλά και θα προχωρήσουμε και σε νέες προσλήψεις. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε αρκετές προσλήψεις αλλά κοιτάμε να κάνουμε ακόμα περισσότερες. Θα έρθει πολύς κόσμος στην Εθνική Ασφαλιστική» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Gauci.

    Ο CEO της εταιρείας πρόσθεσε ότι στο προσωπικό που κοιτάνε, θα δοθεί προτεραιότητα σε ανθρώπους της πληροφορικής, του digital και data science καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί που να ασχολούνται με αυτό το κομμάτι, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην σπουδαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού. «Αλλαγές γίνονται συνεχώς, έχουμε μια οργάνωση που είναι σταθερή, τόσο από άποψη ανθρώπινου δυναμικού όσο και από άποψη τεχνογνωσίας. Ωστόσο πρέπει να φέρουμε ανθρώπους με καινούργια skills, άλλες εμπειρίες». «Τον κόσμο του αύριο τον καταλαβαίνει καλύτερα αυτός που μπορεί να προβλέψει τι θέλει ο πελάτης και να μπορεί να του το παρέχει» κατέληξε ο κ. Gauci.

    Η Εθνική Ασφαλιστική αριθμεί συνολικά πάνω από 700 άτομα προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των ενοικιαζόμενων αλλά και εκείνων που δουλεύουν σε υποκαταστήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ασφαλιστικές εταιρείες: Στα 4,7 δισ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων – Αύξηση 4,2% το 2022

    Εθνική Ασφαλιστική: Γιατί προχωράει σε αναδιοργάνωση προσωπικού

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ