• Business

    Rivian: Ξεπέρασε τους στόχους πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων – Ράλι 16% η μετοχή

    Rivian

    Rivian


    Ισχυρή αύξηση των παραδόσεων οχημάτων της που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις παρουσίασε η Rivian, με την μετοχή της να πραγματοποιεί ισχυρό ράλι.

    Ειδικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων με βάση την Καλιφόρνια και μεγαλύτερο μέτοχος είναι η Amazon, είδε τις παραδόσεις αυξάνονται κατά 59% στο δεύτερο τρίμηνο, στα 12.640 οχήματα έναντι των 11.000 οχημάτων που εκτιμούσαν ότι θα ανακοίνωνε 15 αναλυτές σε έρευνα της Visible Alpha.

    Σε αυτό το κλίμα, η μετοχή της πραγματοποιεί άλμα που έφτασε και άνω του +16% στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης της Wall Street.

    Παράλληλα, την ίδια περίοδο παρήγαγε 13.992 οχήματα στις εγκαταστάσεις της στο Normal του Ιλινόις, 4.597 περισσότερα από το πρώτο τρίμηνο.

    Η Rivian, που είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα απολύσει το 6% του εργατικού της δυναμικού, επανέλαβε τον ετήσιο στόχο της για παραγωγή 50.000 οχημάτων.

    Η εταιρεία αναμένει ότι η ζήτηση για τα ημιφορτηγά και τα σπορ οχήματα της θα παραμείνει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είχε δηλώσει η οικονομική διευθύντρια Claire McDonough τον περασμένο μήνα.

    Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις της Rivian έρχονται μετά από το ρεκόρ παραδόσεων που παρουσίασε η κορυφαία εταιρεία του κλάδου Tesla, με ώθηση από στρατηγική της για μείωση των τιμών.

     Διαβάστε επίσης

    Μνημόνιο συνεργασίας ΔΥΠΑ – Νικ. I. Θεοχαράκης A.E στην επαγγελματική εκπαίδευση

    Πλαστικά Κρήτης: Την διανομή μερίσματος €0,45/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

    Fourlis: Νέα Υπεύθυνη Group Investor Relations & Corporate Affairs Director η Έλενα Παππά
     



    ΣΧΟΛΙΑ