• Business

    Reuters: Σε συνομιλίες Telefonica και Liberty Global για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της O2 με την Virgin Media


    Σε συζητήσεις φέρεται να βρίσκονται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο ισπανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Telefonica με την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Τζον Μαλόουν,  Liberty Global, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συγχώνευσης της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας O2, που ανήκει στην ισπανική εταιρεία, με την εταιρεία καλωδιακών δικτύων Virgin Media.

    Η Telefonica,  μητρική εταιρεία της Ο2, αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ η Liberty, στην οποία ανήκει η Virgin Media, δεν ήταν διαθέσιμη, αναφέρει το Reuters.

    To 2016 η Telefonica είχε επιχειρήσει να συγχωνεύσει την O2 με την Three UK, που ελέγχεται από την CK Hutchison Holdings. Συμφωνία η οποία μπλοκαρίστηκε από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ εν μέσω ανησυχίας πως η μείωση του αριθμού εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία θα πλήξει τους καταναλωτές.

    Η Liberty Global, η οποία ελέγχει την Virgin Media από το 2013, πούλησε τα καλωδιακά της δίκτυα στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη στην Vodafone σε μια συμφωνία 22 δισ. δολαρίων που οριστικοποιήθηκε πέρυσι.



    ΣΧΟΛΙΑ