• Business

    Reuters: Η Currys θα μειώσει το χρέος της με τα χρήματα από την εξαγορά της «Κωτσόβολος»

    • NewsRoom
    Alex Baldock, CEO Currys

    Alex Baldock, CEO Currys


    «H Currys αποχωρεί από την Ελλάδα αφού συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα Κωτσόβολος στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έναντι εταιρικής αξίας 175 εκατομμυρίων λιρών (214 εκατομμυρίων δολαρίων)». Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Reuters το οποίο αναδημοσιεύει την είδηση της μεγάλης συμφωνίας με τη ΔΕΗ.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Currys, της οποίας η μετοχή έχει υποχωρήσει 29% τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα, που αναμένεται να είναι περίπου 156 εκατομμύρια λίρες μετά από διάφορα κόστη, για να μειώσει το χρέος και να μειώσει το λογιστικό καθαρό έλλειμμα του συνταξιοδοτικού ταμείου.

    Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι η διάθεση θα απλοποιήσει τη δομή του, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες αγορές του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

    Οι μετοχές της Currys σημείωσαν άνοδο 5,4% στην πρωινή διαπραγμάτευση της Παρασκευής, μειώνοντας τις απώλειες του περασμένου έτους στο 24,3%, αφού είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα, που αναμένεται να είναι περίπου 156 εκατομμύρια λίρες μετά το κόστος, για να μειώσει το χρέος και να μειώσει τη λογιστική του συνταξιοδοτικού της ταμείου καθαρό έλλειμμα.

    O Άλεξ Μπάλντοκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Currys, δήλωσε: “Αυτή η προτεινόμενη πώληση της Κωτσόβολος είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Currys και για τους μετόχους μας. Αναγνωρίζει την αξία της Κωτσόβολος και επιταχύνει την αξιοποίησή της. Ως Όμιλος, επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση της ενθαρρυντικής μας δυναμικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη χώρα μας και στην επαναφορά των Σκανδιναβικών χωρών σε τροχιά- η πώληση αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τα θεμέλια πάνω στα οποία θα κάνουμε και τα δύο.

    Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση που ήμασταν υπερήφανοι που την είχαμε στην κατοχή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες συναδέλφους μας για όλα όσα έκαναν για τον Όμιλο και να τους ευχηθώ κάθε μελλοντική επιτυχία”.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ΔΕΗ εξαγόρασε την Κωτσόβολος – Τα οφέλη του μεγάλου deal
     



    ΣΧΟΛΙΑ