• Οικονομία

    Reuters: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 7ετές ομόλογο για 3 δισ.

    • NewsRoom


    Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προγραμματίζεται η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με 7ετές ομόλογο και στόχο να αντληθούν 3 δισ. ευρώ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο.

    Όπως αναφέρει το Reuters, η Ελλάδα ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα αποθεματικό ρευστότητας ύψους έως 19 δισ. ευρώ για να είναι σε θέση να εξυπηρετεί το χρέος της μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα στήριξης, το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.

    Ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε επίσης ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για συγκεκριμένη ημερομηνία έκδοσης».

    Πρόσθεσε, δε, ότι «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκδόσεις».

    Στόχος της κυβέρνησης, με το αποθεματικό ρευστότητας που επιδιώκει να δημιουργήσει, είναι να καθησυχάσει τις αγορές ότι θα είναι σε θέση να καλύπτει, χωρίς εξωτερική βοήθεια, τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους, για ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη του προγράμματος, καταλήγει το τηλεγράφημα του Reuters.

    Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργία του αποθεματικού αυτού έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ήδη έχει μπει στην άκρη 1,5 δισ. ευρώ και στο ποσό αυτό αναμένεται να προστεθούν 1,9 δισ. ευρώ από τον ESM με την εκταμίευση του πρώτου τμήματος της επόμενης δόσης στα μέσα του επόμενου μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: HSBC: Ποιοι αγόρασαν τα καλυμμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fitch: Τι θα κρίνει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Ραβασάκια σε 180.000 «κόκκινους» δανειολήπτες για κούρεμα των οφειλών τους κατά 70%

     



    ΣΧΟΛΙΑ