• Business

    Ρέι Ντάλιο: Αποχωρεί από το τιμόνι της Bridgewater Associates

    • NewsRoom

    Ray Dalio


    Παρελθόν από το τιμόνι της Bridgewater Associates αποτελεί ο δισεκατομμυριούχος Ρέι Ντάλιο.

    Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates αποχώρησε από την ηγεσία του μεγαλύτερου hedge fund στον πλανήτη, παραδίδοντας το μέλλον της και assets 150 δισ. δολαρίων σε μία νεότερη γενιά διοικητικών ηγετών.

    Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Ρέι Ντάλιο μετέφερε στις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα δικαιώματα ψήφου που είχε στο Δ.Σ. της Bridgewater και παραιτήθηκε ως ένας από τους τρεις co-Chief Investment Officers της.

    «Ο Ρέι δεν έχει πλέον τον τελικό λόγο», δήλωσε ο co-Chief Investment Officer Νιρ Μπαρ Ντέα σε συνέντευξή του. «Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή».

    Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η αποχώρηση του Ντάλιο συνιστά επίσης και ένα άλλο ορόσημο. Ενώ μερικοί από τους συνομηλίκους του μετέτρεψαν τις εταιρείες που είχαν ιδρύσει σε οικογενειακά γραφεία ή τις έκλεισαν, εκείνος εμφανίστηκε αποφασισμένος να δημιουργήσει κάτι που να τον ξεπερνά.

    Ήδη από το 2010 είχε εκπονήσει ένα σχέδιο μετάβασης ηγεσίας στην Bridgewater, εκτιμώντας ότι μπορεί να διαρκέσει μόλις δύο χρόνια. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε στην αναζήτησή του για διαδόχους αλλά τώρα που οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν η παράδοση του ελέγχου ήταν το τελικό και μη αναστρέψιμο βήμα.

    «Αυτή ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Με το που ήμασταν έτοιμοι, προχωρήσαμε», είπε ο 73χρονος Ντάλιο, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο με έναν νέο τίτλο, ως «Ιδρυτής και μέντορας CIO». «Δεν ήθελα να αγκιστρωθώ εδώ μέχρι να πεθάνω», είπε.

    Διαβάστε επίσης:

    Tesla: Μείωση της τιμής των μετοχών κατά 8,6% – Δεν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες της Wall Street



    ΣΧΟΛΙΑ