• Business

    Red Alert HSBC για “θεομηνία” στις αγορές-“Η εικόνα θυμίζει το crash του 1987!”

    τράπεζες


    Η HSBC προειδοποιεί. Σε σημείωμα προς τους πελάτες που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο επικεφαλής της ομάδας τεχνικής ανάλυσης της HSBC, Murray Gunn, είπε ότι έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός λόγω της ταχείας πώλησης μετοχών, που οδηγεί στην απότομη πτώση των τιμών τους.

    Ο Gunn χρησιμοποιεί ένα τύπο τεχνικής ανάλυσης που ονομάζεται Elliott Wave Principle, ο οποίος παρακολουθεί τα εναλλασσόμενα μοτίβα στο χρηματιστήριο, ώστε να διακρίνει τη συμπεριφορά των επενδυτών και τις πιθανές επόμενες κινήσεις.

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Gunn ανέφερε ότι οι κινήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς έμοιαζαν τρομακτικά με εκείνες, λίγο πριν από το χρηματιστηριακό κραχ του 1987. Ο Tom Fitzpatrick του Citi υπογράμμισε, επίσης, τις ομοιότητες της αγοράς με το κραχ του 1987. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Gunn δήλωσε ότι οι μετοχές ήταν στο πλαίσιο ενός «πορτοκαλί συναγερμού».

    Και τώρα, δεδομένης της πτώσης του δείκτη Dow Jones κατά 200 μονάδες την Πέμπτη, ο Murray Gunn πιστεύει ότι η καταστροφή είναι κοντά.

    “Με τη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ να “ξεπουλά”, βρισκόμαστε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Η πτώση ήταν ευρείας βάσης και οι έμποροι Index (TRIN) έδειξαν έντονη πίεση πώλησης, καθώς η αγορά κινήθηκε προς τα χαμηλά της ημέρας. Ο δείκτης VIX, ένα βαρόμετρο της νευρικότητας, έχει κάνει μια σειρά από αξιοσημείωτα χαμηλά από τον Αύγουστο.”

    Ο Gunn δήλωσε ότι οι πωλήσεις θα είναι εφικτές εάν ο δείκτης Dow Jones Industrial Average πέσει κάτω από 17.992 ή αν η S&P 500 βουτήξει κάτω από 2.116. Ο Dow έκλεισε στις 18.128, την Τρίτη, ενώ ο S&P διαμορφώθηκε σε 2.136.

    “Όσο τα επίπεδα αυτά παραμένουν άθικτα, οι ταύροι* εξακολουθούν να έχουν μια μικρή ελπίδα”, δήλωσε ο Gunn. “Αλλά θα πρέπει τα επίπεδα αυτά να σπάσουν και οι αγορές να κλείσουν χαμηλά (γεγονός που τώρα φαίνεται πιο πιθανό). Αυτό θα ήταν μια σαφής ένδειξη ότι οι “αρκούδες” έχουν αναλάβει και έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν. Η πιθανότητα μιας σοβαρής πτώσης στο χρηματιστήριο είναι πλέον πολύ ισχυρή”.

    HSBC

    *ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάνος Παπαδόπουλος: Η Forthnet είχε προσελκύσει την προσοχή των εποπτικών αρχών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικογένεια Βουλγαράκη: Γι’αυτό πουλήσαμε τη Yioula

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ