• Business

    Real Consulting: Αύξηση τζίρου και EBITDA με φόντο την Κύρια Αγορά

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης (Real Consulting)

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης (Real Consulting)


    Αύξηση τζίρου και EBITDA με φόντο τη μετάταξη της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εμφάνισε η Real Consulting του Νίκου Βαρδινογιάννη.

    Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα εξαμήνου, η Real Consulting εμφάνισε τζίρο 13,8 εκατ. ευρώ, με αύξηση 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ στα EBITDA είχε άνοδο 2,2 εκατ. ευρώ από 1,67 εκατ. ευρώ το 2022.

    Ο μεγάλος στόχος της εταιρείας, όπως άλλωστε είπε και ο CEO Διονύσης Αθανασάκος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, είναι να μπει μέσα στο 2024 στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου. Οι διαδικασίες μετάταξης έχουν ήδη ξεκινήσει με τη διοίκηση της εταιρείας να δηλώνει ότι είναι αρκετά αισιόδοξοι αφού «πληροί όλα τα κριτήρια για να επιτύχει τη μετάταξη».

    Ήδη από την 25η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, κατά την οποία εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 645.000 ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι ποσού €0,03 ανά μετοχή (μικτό ποσό) από τα κέρδη χρήσεως 2022 καθώς και η χορήγηση αμοιβής στα μέλη του Δ.Σ. συνολικού μικτού ποσού € 200 χιλ.

    Τα σημαντικά έργα

    Η εταιρεία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο όγκο έργων πληροφορικής μέσα στο πρώτο εξάμηνο, με το σημαντικότερο να είναι το Big Data, το οποίο έχει μαζί με τον ΟΤΕ, με συνολικό προϋπολογισμό 18,4 εκατ. ευρώ.

    Στόχος του έργου είναι η παροχή πληροφόρησης τόσο προς Κυβερνητικούς χρήστες (Κεντρική Κυβέρνηση, Δημόσιες Υπηρεσίες, κλπ.) όσο και προς εξωτερικούς χρήστες (π.χ. πολίτες, ανεξάρτητες αρχές, θεσμοί, κλπ.), ώστε να υποστηρίζεται επαρκώς ο Κυβερνητικός στρατηγικός σχεδιασμός, η διαχείριση κρίσεων, η παρακολούθηση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο σχεδιασμός νέων υπηρεσιών και γενικότερα η υποστήριξη της διαδικασίας παροχής ενημέρωσης/ πληροφόρησης και της λήψης αποφάσεων.

    Παράλληλα, το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Εταιρεία ανέλαβε την υλοποίηση σημαντικών έργων όπως το έργο υλοποίησης ολοκληρωμένου συστήματος ενδοεπιχειρησιακής οργάνωσης SAP S/4HANA στην εταιρία Motor Oil, το έργο ελληνικοποίησης της λύσης Microsoft D365 Finance & Supply Chain Management για την θυγατρική της ROLEX στην Ελλάδα, το έργο συγχώνευσης των εταιρειών WIND Hellas & NOVA στο περιβάλλον SAP αλλά και το έργο SAP S/4HANA στην ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

    Οι προοπτικές

    Η εταιρεία επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη και τη στρατηγική γεωγραφική επέκταση σε επιλεγμένες αγορές και επιδιώκει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της αναπτύσσοντας τις υπάρχουσες δυνατότητές της και επεκτείνοντας σε νέους τομείς όπου μπορεί να προσθέσει αξία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της, γεγονός που θα συντελέσει σε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της οργανικής κερδοφορίας (EBITDA) σε σχέση με το 2022 σε ενοποιημένο επίπεδο.

    Οι προσδοκίες διαφαίνονται θετικές λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου και του επιχειρησιακού μετασχηματισμού των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη στρατηγική της, το επενδυτικό πλάνο της, αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για την πραγμάτωσή τους.

    Παράλληλα, μέσω της εξαγοράς εταιρειών που εξειδικεύονται σε υπηρεσίες επί των λογισμικών και προϊόντων που ήδη διαθέτει, ειδικά στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στοχεύει στην επέκταση της γεωγραφικής της εμβέλειας και τη διείσδυση σε εξειδικευμένες αγορές υπηρεσιών, συμπληρωματικών με την Εταιρεία, με σκοπό την δημιουργία οικονομιών και συνεργειών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα οικονομικά της αποτελέσματα.

    Πιο συγκεκριμένα, για τη χρήση του 2023, αναμένεται σε ενοποιημένο επίπεδο αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 30% και της οργανικής κερδοφορίας (EBITDA) περίπου 40% σε σχέση με τη χρήση του 2022, όπου σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά και τη γενικότερη στρατηγική της, καθώς και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για την πραγμάτωση τους, θα αποτελέσουν κριτήριο για το ενδεχόμενο μετάταξης της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης: Στην Κύρια Αγορά μπαίνει η Real Consulting

    Συμμαχία Τσαμάζ-Βαρδινογιάννη: Έπεσαν οι τελικές υπογραφές για το Big Data αξίας €18 εκατ.

    Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στις οπτικές ίνες – Οι μεγάλοι αντίπαλοι



    ΣΧΟΛΙΑ