• Business

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης: Στην Κύρια Αγορά μπαίνει η Real Consulting

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης (Real Consulting)

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης (Real Consulting)


    Τις διαδικασίες μετάταξης στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από σχεδόν δύο χρόνια στην Εναλλακτική Αγορά, ξεκινάει η Real Consulting του Νίκου Β. Βαρδινογιάννη.

    Με τον κ. Βαρδινογιάννη να απουσιάζει λόγω πένθους, ο κ. Διονύσης Αθανασάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Real Consulting, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, τόνισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες για την είσοδο στην κύρια αγορά – όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλές εταιρείες πληροφορικής τα τελευταία χρόνια- «καθώς έχει όλα τα θετικά στοιχεία αλλά και τις προοπτικές για να το κάνει».

    Μιλώντας για τις προοπτικές το 2023, ο κ. Αθανασάκος τόνισε ότι η Real Consulting έχει καταφέρει να αυξήσει τα κέρδη της, ενώ η εκτίμηση για αύξηση κατά 30% στο τέλος του έτους παραμένει εφικτή.

    Η Real Consulting πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσε την εξαγορά του 60% της κυπριακής Αdvanced Management Solutions έναντι 1,6 εκατ. ευρώ ενώ επιπλέον έχει υπογράψει συμφωνία Put/Call Option για την εξαγορά του υπόλοιπου 40%.

    Όπως είπε ο CEO, η εταιρεία συζητά για ακόμα περισσότερες εξαγορές, ενώ είναι στα σκαριά μια συμφωνία η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο 2023.

    Η Real Consulting κοιτάει κυρίως εξαγορές εταιρειών του εξωτερικού, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Αθανασάκος, αμέσως μόλις η εταιρεία μπει στην Κύρια Αγορά, θα κοιτάξει εξαγορές και εντός συνόρων.

    Για τη χρήση του 2023, η διοίκηση προσδοκά σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 30%, καθώς και αύξηση των EBITDA, περίπου κατά 40% σε σχέση με το 2022.

    Τέλος, μιλώντας για τις προοπτικές του business software επεσήμανε ότι η αγορά κινείται καλά, οι ελληνικές εταιρείες βρίσκονται στο επίκεντρο, λόγω και του γενικότερα θετικού κλίματος που επικρατεί, καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

    «Το business software είναι μια εξέλιξη που έχει έρθει λόγω της εξέλιξης των προϊόντων ενώ οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι μεγάλες. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν να κάνουν πολλά ακόμα, να προσπαθήσουν περισσότερο για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και αυτό είναι που δημιουργεί μεγαλύτερη ζήτηση για τις εταιρείες πληροφορική» τόνισε.

    Αύξηση 11% στα EBITDA το 2022

    Για τη χρήση του 2022, η Real Consulting ανακοίνωσε αύξηση 11% στα EBITDA στα Οικονομικά Αποτελέσματά του Ομίλου για τη χρήση του 2022.

    Παράλληλα, κατάφερε να πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στρατηγικούς της στόχους, να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο λύσεων – υπηρεσιών της, να αυξήσει το πελατολόγιό της, καθώς και να επεκτείνει τη γεωγραφική της διασπορά.

    Για το 2022, η Real πραγματοποίησε πωλήσεις ποσού 23,9 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Η κύρια πηγή εσόδων της προέρχεται από τις Υπηρεσίες με έσοδα ύψους 18,3 εκατ. ευρώ το 2022 (76,48% των συνολικών εσόδων) έναντι 15,7 εκατ. ευρώ το 2021.

    Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Εταιρείας ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2022.

    Παράλληλα, ολοκλήρωσε επιτυχώς πληθώρα έργων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το έργο SAP S/4ΗΑΝΑ για την αυτοματοποίηση του συνόλου των επιχειρησιακών διαδικασιών της εταιρείας COSMOS Aluminium, το έργο SAP Analytics Cloud Planning για την αυτοματοποίηση του οικονομικού σχεδιασμού και της διοικητικής πληροφόρησης της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, το έργο δημοσίευσης των Οικονομικών Καταστάσεων του Ομίλου ΟΤΕ με τη λύση SAP Disclosure, το έργο υλοποίησης της λύσης Microsoft D365 CRM στην εταιρία Zenith.

    H δραστηριοποίηση της εταιρείας επεκτάθηκε και στο δημόσιο καθώς πριν λίγο καιρό μπήκαν οι τελικές υπογραφές για το έργο Big Data, συνολικής αξίας 18 εκατ. ευρώ, το οποίο ανέλαβε σε κοινοπραξία με ΟΤΕ και ΕΥ.

    Διαβάστε επίσης:

    Συμμαχία Τσαμάζ-Βαρδινογιάννη: Έπεσαν οι τελικές υπογραφές για το Big Data αξίας €18 εκατ.

    Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στις οπτικές ίνες – Οι μεγάλοι αντίπαλοι

    Τα έργα τεχνολογίας αξίας €250 εκατ. που βρήκαν αναδόχους το 10ήμερο των εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ