ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο εμβολιασμός για την COVID-19 θα γίνει υποχρεωτικός για όλο το προσωπικό της Qantas, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του αυστραλιανού αερομεταφορέα.
Η Qantas, από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες της Αυστραλίας που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων της για την COVID-19, διευκρίνισε πως το μέτρο θα ισχύσει επίσης στη Jetstar, θυγατρική της που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους.
Στο ιπτάμενο προσωπικό –συμπεριλαμβανομένων των πιλότων– όπως και στο προσωπικό εδάφους δόθηκε προθεσμία να εμβολιαστεί πλήρως ως τη 15η Νοεμβρίου. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πρέπει να εμβολιαστούν ως την 31η Μαρτίου 2022.
Ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού «θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας, τους πελάτες μας και τις περιοχές που εξυπηρετούμε», εξηγεί ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, ο Άλαν Τζόις, κατά δελτίο Τύπου της Qantas.
Η κίνηση καταγράφεται την ώρα που η συντηρητική κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και προτιμά να αφήσει στις εταιρείες την επιλογή να χαράξουν πολιτική.
Σύμφωνα με τον αυστραλιανό αερομεταφορέα, έρευνα που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή μελών του προσωπικού του έδειξε πως το 89% των εργαζομένων θέλει να εμβολιαστεί ή το έχει κάνει ήδη, ενώ το 4% δεν το επιθυμεί.
«Είναι αυταπόδεικτο ότι ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό μέσο για να τερματιστούν τα lockdowns και τα κλεισίματα των συνόρων», κάτι που θα σημάνει πως «πολλοί από τους εργαζόμενους της Qantas και της Jetstar θα ξαναπιάσουν δουλειά», σύμφωνα με τον κ. Τζόις.
Ο όμιλος έχει ήδη δώσει άδεια άνευ αποδοχών σε χιλιάδες μέλη του προσωπικού του, κυρίως πιλότους και αεροσυνοδούς, από τις αρχές του 2020, καθώς τα αυστραλιανά σύνορα παραμένουν κλειστά για την πλειονότητα των ξένων ταξιδιωτών.
Ο αερομεταφορέας έχει ήδη αναγγείλει πως θα είναι επίσης υποχρεωτικό οι ξένοι ταξιδιώτες που θα επιβιβάζονται στα αεροσκάφη της να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ότι θα οργανώσει λοταρίες για να δώσει κίνητρο σε περισσότερους Αυστραλούς να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ανοσοποίησης.
Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Αεροπορική εταιρεία θα υποχρεώνει σε εμβολιασμό τους επιβάτες διεθνών πτήσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛ.Α.Σ. (Τσίπρας) : Θέλει μήπως ο υπουργός Εξωτερικών να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;
- Goldman Sachs: Γιατί ανεβάζει τους στόχους για Motor Oil και HelleniQ Energy
- Μητσοτάκης για τον θάνατο του πρώην εμίρη του Κατάρ: «Οραματιστής ηγέτης που διαμόρφωσε την περιοχή»
- Marfin: Πώς οι αρχές έφτασαν στους τρεις από τους πέντε εμπλεκόμενους – Οι κάμερες, το email και το σακίδιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.