• Business

    Puma: «Βουτιά» κερδών το πρώτο τρίμηνο – Ακόμη χειρότερες οι εκτιμήσεις για το δεύτερο

    Bjorn Gulden, Διευθύνων Σύμβουλος της Puma


    Πτώση κερδών κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του 2020 και η Puma, στο πλαίσιο της οικονομικής αναταραχής που προκάλεσε η πανδημία

    Ειδικότερα, η Puma SE ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο υποχώρησαν εξαιτίας της πανδημίας, η οποία αναμένεται να πλήξει τα οικονομικά της πιο ισχυρά στο δεύτερο τρίμηνο.

    Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 36,2 εκατ. ευρώ, έναντι των 94,4 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

    Τα ΕΒΙΤΑ μειώθηκαν στα 71,2 εκατ. ευρώ από τα 142,5 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 75 εκατ. ευρώ.

    Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 1,30 δισ. ευρώ από τα 1,32 δισ. ευρώ, αλλά υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για 1,26 δισ. ευρώ. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυξήθηκαν 40% στη διάρκεια της περιόδου.

    «Το πρώτο τρίμηνο ήταν δύσκολο, αλλά αισθανόμαστε ότι κάναμε αξιοπρεπή δουλειά. Το δεύτερο τρίμηνο οικονομικά θα είναι ακόμη χειρότερο, με το 50% του χώρου αθλητικών ειδών να είναι κλειστό», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Bjorn Gulden.

    Η Puma τόνισε πως έχει εξασφαλίσει 900 εκατ. ευρώ πιστωτικής διευκόλυνσης τον Μάιο. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι προτείνει την αναστολή του μερίσματος, και δηλώνει ότι δεν μπορεί ακόμη να παράσχει εκτιμήσεις για το 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ