ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελαφρώς υψηλότερα κέρδη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Puma για το α’ τρίμηνο, γεγονός θετικό για τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, η οποία αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται άνευ διευθύνοντος συμβούλου.
Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της δημοφιλούς μάρκας αθλητικών ειδών, ανήλθαν σε 76 εκατομμύρια ευρώ (86 εκατομμύρια δολάρια) προ φόρων και τόκων, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη.
Το ποσό είναι μειωμένο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ωστόσο, είναι υψηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Η Puma διατήρησε επίσης τους στόχους της για τα κέρδη του 2025, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η πρόβλεψη δεν συμπεριλαμβάνει τις πιθανές επιπτώσεις των δασμών του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι ενισχύουν την αβεβαιότητα.
Ωστόσο, φαίνεται να κερδίζει δυναμική με το ρετρό sneaker Speedcat, το οποίο αποτελεί “κλειδί” στις προσπάθειες της εταιρείας να αυξήσει τις τιμές στα πιο μοντέρνα υποδήματά της.
Παρόλο που πραγματοποιεί μόνο περίπου το 20% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, η μάρκα έχει σταθερή ζήτηση στη χώρα παρά τις ανησυχίες για ύφεση και πληθωρισμό.
Τον Μάρτιο ωστόσο, η εταιρεία απογοήτευσε τους επενδυτές με μια απαισιόδοξη ενημέρωση για τις πωλήσεις, βασισμένη στους εμπορικούς δασμούς, τις διακυμάνσεις συναλλάγματος και την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.
Ανέφερε επίσης ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων πιθανότατα να μειωθούν φέτος σε επίπεδα μεταξύ 520 και 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν μόνο σε χαμηλό έως μεσαίο μονοψήφιο εύρος.
Το outlook δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο η Puma μπορεί να επιτύχει τον στόχο της για περιθώριο κέρδους 8,5% έως το 2027, έναν στόχο που ανέβαλε κατά δύο χρόνια τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται ότι η μετοχή σημείωνε άνοδο πάνω από 7% το μεσημέρι της Πέμπτης στη Φρανκφούρτη, ενώ έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 50% μέχρι στιγμής φέτος.
Η σταθερή απόδοση αποτελεί ένα φωτεινό σημείο για το γερμανικό brand, από το οποίο αποχώρησε ο CEO Άρνε Φρόιντ τον Απρίλιο, μετά από μια διαφωνία με το εποπτικό συμβούλιο σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας.
Η εταιρεία αναμένει την άφιξη του βετεράνου της Adidas, Άρθουρ Χόελντ τον Ιούλιο.
Διαβάστε επίσης:
Nintendo: Συντηρητικές ετήσιες προβλέψεις λόγω δασμών Τραμπ – Πτώση πωλήσεων του Switch 2
ESPO Conference: Οι λιμένες της Ευρώπης σχεδιάζουν το μέλλον τους από τη Θεσσαλονίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σάντσεθ για νέο Πάπα: Ελπίζω να συμβάλει στην ενίσχυση του διαλόγου και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- ΚΕΔΕ: Απαιτούμε αλλαγές στο ΠΔ για την οριοθέτηση των οικισμών
- Λέων ΙΔ: Το αουτσάιντερ που έγινε πάπας – Ποιος είναι ο πρώτος πάπας από τις ΗΠΑ
- Ρούμπιο: Έκκληση σε Ινδία και Πακιστάν για «άμεση αποκλιμάκωση» της κρίσης
