• Business

    Ψήφο εμπιστοσύνης στον Fredriksen δίνουν οι αναλυτές

    John Fredriksen ναυτιλία

    John Fredriksen, επικεφαλής Frontline


    Η επικείμενη αναδιάρθρωση της εταιρείας γεωτρήσεων Seadrill στο πλαίσιο του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ δεν θα έχει αρνητική επίδραση στις σχέσεις του εφοπλιστή John Fredriksen με την επενδυτική κοινότητα, εκτιμούν οι αναλυτές της αγοράς, δίνοντας “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Νορβηγό μεγιστάνα.

    Είναι μία από τις χειρότερες υφέσεις που έχουμε δει στον τομέα των γεωτρήσεων. Δε νομίζω πως οι επενδυτές θα τιμωρήσουν τον ίδιο τον Fredriksen γι’ αυτό”, ανέφερε στο TradeWinds ο Kyle Owusu, αναλυτής της Reorg Research, εκτιμώντας μάλιστα ότι ο Fredriksen μπορεί να βγει από αυτήν την ιστορία με σημαντικές θετικές προοπτικές.

    Αντίστοιχη είναι και η άποψη του Harald Oyen της SEB, ενώ ένας άλλος αναλυτής το έθεσε ως εξής: “Όλοι όσοι έχουν υπάρξει σε αυτήν τη βιομηχανία για πολύ καιρό έχουν μερικές γρατζουνιές”.

    Η Seadrill έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωσή της, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στις επόμενες μέρες, με την εισροή κεφαλαίων ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τα οποία θα εισφέρει τρίτος επενδυτής, που πιθανότατα θα είναι το fund Centerbridge Partners, ώστε να υποστηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

    Αν δεν είναι η Centerbridge, θα είναι κάποιο μεγάλο επενδυτικό fund τέτοιας φύσεως, και νομίζω ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που θα εμπλέκονταν σε έναν τέτοιο τύπο προβληματικής κατάστασης”, δήλωσε ο Owusu, προσθέτοντας: “Δεδομένου ότι έχουν εξασφαλίσει αυτή τη χρηματοδότηση και υποθέτοντας ότι οι τράπεζες είναι μέσα, νομίζω ότι σε αυτό το σημείο το άρθρο 11 έχει λογική, καθώς δίνει στην εταιρεία έναν πραγματικό διάδρομο για να περάσει ένα σχέδιο στο οποίο μπορεί να μη συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Με το στοιχείο των νέων χρημάτων και τις τράπεζες μέσα, διαμέσου της διαδικασίας του άρθρου 11, πιθανόν να μπορέσουν να υποχρεώσουν τους ομολογιούχους, αν δεν έρθουν στο τραπέζι συμφωνώντας με το σχέδιο”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Γιώργος Πατέρας στο Mononews: Οι συντεχνίες εμποδίζουν την πρόσληψη περισσότερων Ελλήνων ναυτικών στα πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Οριακά κέρδη για την Dynagas LNG στο β’ τρίμηνο 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Βαφειάς: Γιατί η Drewry αναβαθμίζει τη μετοχή της StealthGas σε «ελκυστική»



    ΣΧΟΛΙΑ