• Business

    Προβληματίζει η νέα κίνηση του Elon Musk: Κλείνει τα δύο από τα τρία γραφεία του Twitter στην Ινδία

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Η Twitter έκλεισε δύο από τα τρία γραφεία της στην Ινδία και είπε στο προσωπικό της να εργάζεται από το σπίτι, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Elon Musk να μειώσει τα έξοδα και να καταστήσει κερδοφόρα την υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

    Η εταιρεία, η οποία απέλυσε πάνω από το 90% των 200 και πλέον υπαλλήλων της στην Ινδία στα τέλη του περασμένου έτους, έκλεισε τα γραφεία της στο πολιτικό κέντρο του Νέου Δελχί και τον οικονομικό κόμβο της Βομβάης, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Συνεχίζει να λειτουργεί το γραφείο στο νότιο τεχνολογικό κόμβο της Μπανγκαλόρ που στεγάζει κατά κύριο λόγο μηχανικούς, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Twitter, Elon Musk, απέλυσε προσωπικό και έκλεισε γραφεία σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της προσπάθειας του να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2023.

    Βασική αγορά

    Ωστόσο, η Ινδία θεωρείται αγορά “κλειδί” για τους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες, από τη Meta Platforms έως την Alphabet της Google, οι οποίες κάνουν μακροπρόθεσμες κινήσεις στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη διαδικτυακή αρένα στον κόσμο. Οι τελευταίες κινήσεις του Μusk υποδηλώνουν ότι προς το παρόν δίνει λιγότερη σημασία στην συγκεκριμένη αγορά.

    Το Twitter έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα πιο σημαντικά δημόσια φόρουμ της Ινδίας, που φιλοξενεί έντονες πολιτικές συζητήσεις και τους 86,5 εκατομμύρια ακολούθους του πρωθυπουργού Narendra Modi.

    Ωστόσο, τα έσοδα εκεί δεν είναι σημαντικά για την εταιρεία του Musk, η οποία πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τους αυστηρούς κανονισμούς περιεχομένου και τον ολοένα και πιο μεγάλο τοπικό ανταγωνισμό.

    Η αποχώρηση των εργαζομένων – πολλοί από τους οποίους απολύθηκαν – μετά την εξαγορά του Musk έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με το εάν το Twitter μπορεί να διατηρήσει τις δραστηριότητές του εκεί και να ρυθμίσει το περιεχόμενο.

    Ο δισεκατομμυριούχος αυτή την εβδομάδα είπε ότι μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους αν χρειαστεί, για να την σταθεροποιήσει και να βεβαιωθεί ότι είναι οικονομικά υγιής.

    Μετά την εξαγορά του το Twitter δεν κατάφερε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε ενοίκια τόσο στα κεντρικά γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο όσο και στα γραφεία του στο Λονδίνο, μηνύθηκε από πολλούς εργολάβους για απλήρωτες υπηρεσίες και έβγαλε σε δημοπρασία τα πάντα, από αγάλματα πουλιών μέχρι μηχανές εσπρέσο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα.

    Ο Μusk έχει επίσης εκφράσει ανοιχτά την ιδέα της χρεοκοπίας και επισήμανε την «μαζική πτώση» στα έσοδα καθώς οι διαφημιστές τράπηκαν σε φυγή λόγω ανησυχιών σχετικά με την ικανότητα του Twitter να εξαλείψει το ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Παραμένει στο τιμόνι του Twitter – Νέος CEO στο τέλος του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ